PDA

Zobacz pełną wersję : nikon L10 sterowniki

cherry blossom
18-05-2007, 16:08
mam ogromny problem, otóż zainstalowałam oprogramowanie które dołączone było do aparatu - picure project 1.7, podczepiam kabelek pod usb i okazuje się, że "program został zainstalowany ale nie działa poprawnie ponieważ nie ma sterowników", gdy otwieram program i klikam na "transfer" okazuje się że nie ma połączenia.. próbowałam zainstalować sterowniki domyślne ale tylko zarobaczyłam kompa, co robić?

kriscrow
18-05-2007, 20:38
mam ogromny problem, otóż zainstalowałam oprogramowanie które dołączone było do aparatu - picure project 1.7, podczepiam kabelek pod usb i okazuje się, że "program został zainstalowany ale nie działa poprawnie ponieważ nie ma sterowników", gdy otwieram program i klikam na "transfer" okazuje się że nie ma połączenia.. próbowałam zainstalować sterowniki domyślne ale tylko zarobaczyłam kompa, co robić?

1. sprawdz czy USB jest dobrze zainstalowany
2. zaistaluj jeszvcze raz : a. bez podlaczonego aparatu - jak nie zadziala plan b.z podlaczonym aparatem
3. sprobuj zaistalowac co sie da i w trakcie pierwszego uruchomienia sprobuj dokonac aktualizacji programu przez i-net
4. a zacznij w ogole od calkowitego odinstalowania PictureProject - najlepiej z poziomu trybu awaryjnego, zeby wszystko usunac
5. sprawdz tez, chicaz raczej nie powinno to miec znaczenia, ale komputery sa glupie, czy DirectX cos tu nie miesza

u mnie od razu po zainstalowniu twardo domagal sie aktualizacji

pzdr