PDA

Zobacz pełną wersję : Capture One 9 - import zdjęć z aparatu

rambobambo
20-12-2015, 17:28
Siemanko

Jestem w trakcie przesiadki z Lightroom'a na Capture One 9 i mam zagwozdkę ;)
Potrzebuję zaimportować zdjęcia z aparatu do C1 tak jak to się robi w LR. Niestety po podłączeniu aparatu (d610) do kompa i włączeniu C1 z automatu jest połączenie tethering. Komputer nie widzi zdjęć zrobionych do tej pory które są na karcie. Mogę tylko robić nowe poprzez tethering. Wie ktoś jak to obejść? ;)

Bielack
20-12-2015, 20:20
Próbowałeś zrobić nową sesję lub nowy katalog i po prostu zaimportować zdjęcia, wskazując jako źródło obrazów kartę z aparatu?

Marcin_gda
20-12-2015, 20:24
OIDP w D300 aparat może pracować w dwóch trybach - jako pamięć masowa i w "siakimś innym". Może tędy droga?

screean
03-07-2017, 15:15
Witam,
Mam podobny problem. Zainstalowałem sobie c1 do przetestowania, ale niestety w żaden sposób nie mogę zaimportować zdjęć które mam na komputerze. Próbowałem już chyba wszystkiego (import do nowego katalogu, do nowej sesji, do nowej kolekcji) i brak mi pomysłu o co może chodzić. Gdy wskazuję folder ze zdjęciami program informuje mi ile jest w nim zdjęć, ale nie widać ich podglądu. Gdy kliknę importuj widać jak importuje w pasku postępu, ale po zakończonym procesie nie widzi zdjęć. Nie ma natomiast problemu gdy podłączę aparat kablem i robię zdjęcie które pojawia się od razu w programie.
Próbowałem na wersji programu 9 i 10
Czy ktoś wie o co chodzi ?
W LR nie ma żadnego problemu
pozdrawiam

hostman22
06-07-2017, 22:55
win czy os?