Zobacz pełną wersję : D7100 i czas podglądu zdjęcia po jego wykonaniu
Witam ,
Sprawa dotyczy D7100.
Czy można ustawić (skrócić) czas wyświetlania zdjęcia na wyświetlaczu po jego wykonaniu? Obecnie to 1 minuta.
Przetestowałem już wszystkie opcje z sekcji c4 - to chyba nie w tym miejscu.
Czy ktoś mógłby pomóc?
cz4rnuch
19-12-2015, 15:09
A nie masz przypadkiem jakiejś Sigmy podpiętej pod te D7100?
madebyzosiek
19-12-2015, 15:13
No to niestety tak będzie z tą Sigmą, z Nikkorem czy Tamronem, Tokiną będzie ok :-)
łoj, to szkoda,
dzięki za info
pozdrawiam
maximus38
19-12-2015, 15:27
No to niestety tak będzie z tą Sigmą, z Nikkorem czy Tamronem, Tokiną będzie ok :-)
Co za niedorzeczności wypisujesz! można ustawić czas wyswietlania zdjęcia, u mnie mam 5 czy 10 s i nie ma znaczenia co masz podpiete bo to nie ma żadnego wpływu na czas wyświetlania, przynajmniej w moim D 7100, działa nawet z M42
Co za niedorzeczności wypisujesz! można ustawić czas wyswietlania zdjęcia, u mnie mam 5 czy 10 s i nie ma znaczenia co masz podpiete bo to nie ma żadnego wpływu na czas wyświetlania, przynajmniej w moim D 7100, działa nawet z M42
Niestety nie z Sigmą. http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=232057
madebyzosiek
19-12-2015, 15:56
No właśnie, z wszystkimi oprócz właśnie Sigmy 17-50 2.8 i 17-70 2.8-4 [emoji1]
Problem znany. Ja poprostu naciskam lekko spust migawki - obraz znika.
Miałem sigme 17-50 i nie przypominam sobie takich problemów. Podgląd miałem wyłączony.
madebyzosiek
19-12-2015, 18:35
Ale miałeś ją podpiętą pod D7100? Bo Sigmy ze stabilizacją powodują poprostu problemy w tym aparacie, może miałeś wyłączony podgląd całkiem?
Dziwne, przez 1,5 roku miałem ten zestaw i nigdy nie miałem problemu z podglądem zdjęć. Z tego co pamiętam miałem ustawione 10 sek. na podglądzie.
Dziwne, przez 1,5 roku miałem ten zestaw i nigdy nie miałem problemu z podglądem zdjęć. Z tego co pamiętam miałem ustawione 10 sek. na podglądzie.
Ja też zwróciłem uwagę na to dopiero jak wyczytałem na forum po przesiadce na d7100. Wcześniej sigma była podpięty pod d50 i problemów nie było.
madebyzosiek
19-12-2015, 20:35
Ja też zwróciłem uwagę na to dopiero jak wyczytałem na forum po przesiadce na d7100. Wcześniej sigma była podpięty pod d50 i problemów nie było.
Ze starszymi aparatami nie było tego problemu, ja z D90, czy D300s też tego efektu nie miałem. Jest kilka wątków o tym na forum. Musisz się jeszcze pogodzić z dużą prądożernościa tego obiektywu oraz brakiem płynnego przewijania podglądu powiększonych zdjęć. Da się z tym żyć, nie przejmuj się i rób zdjęcia :)
Ze starszymi aparatami nie było tego problemu, ja z D90, czy D300s też tego efektu nie miałem. Jest kilka wątków o tym na forum. Musisz się jeszcze pogodzić z dużą prądożernościa tego obiektywu oraz brakiem płynnego przewijania podglądu powiększonych zdjęć. Da się z tym żyć, nie przejmuj się i rób zdjęcia :)
Spokojnie, żyję z tym już prawie rok, wiem o problemach sigmy i d7100. [emoji6]
Przymierzam się teraz do drugiego niesystemowego szkła - tamron 70-300 ze stabilizacja.
madebyzosiek
19-12-2015, 23:37
Spokojnie, żyję z tym już prawie rok, wiem o problemach sigmy i d7100. [emoji6]
Przymierzam się teraz do drugiego niesystemowego szkła - tamron 70-300 ze stabilizacja.
Miałem, miło wspominam, bardzo dobry obiektyw, nie ma z nim tych problemów [emoji1]