Zobacz pełną wersję : Kupno aparatu na początek
Dopiero zaczynam swoją profesjonalną przygodę z fotografią i chciałbym wreszcie zaopatrzyć się w porządny, odpowiedni sprzęt jednak jestem w UK i dopiero zaczynam zarabiać na siebie. Szukam w różnych portalach ogłoszeniowych z UK i Irlandii fajnych modeli do kupna w dobrej cenie, czy nawet wymiany na jakiś model ale czy możecie podpowiedzieć mi co warto na początek ewentualnie zakupić? Kwota powiedzmy do 3 tys. Zajmuję się fotografią okolicznościową i chcę to rozwijać. z góry dzięki
Pewnie niektórym osobom z forum się to nie spodoba, ale z taką kwotą szukaj Canona 5d mark 1, do tego kup obiektyw który tobie będzie odpowiadał i jakąś lampę. Jeśli korzystasz z nikona i masz obiektywy to szukaj d700 w znośnym stanie. Aparat nie do zajechania.
Jeśli fotografia okolicznościowa na swoje potrzeby to wystarczy nowy D5300 z N 18-105, jeśli chcesz coś bardziej pro to D7100 ale musisz trochę naciągnąć budżet.
Puszki typu D700 są ok, ale dla amatora na początek wystarczy coś lżejszego i prostszego.
D7100- będzie aż nad to w tej kwocie
piklo, a co masz obecnie?
Kolega się już chyba nie loguje...
Ale jak by co, to wysłałem priv ;-)
Widocznie już zaczął "swoją profesjonalną przygodę z fotografią".
D90, lub nieco nowsze D7100.
-tomasz-
04-01-2016, 00:08
Popieram pomysł z D90.
Plus jakiś fajny obiektyw i lampa. Na początek może stałka 35mm.
Foto1270
05-01-2016, 21:24
Na początek może stałka 35mm lub kit 18-105 3.5 .
Autor wątku już chyba nie jest zainteresowany. Proponuję zamknąć :)