PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki plecak Lowepro wybrać

mercmdm
16-12-2015, 01:02
Witam, przeczytałem sporo wątków o plecakach jednak nie znalazłem sprecyzowanej podpowiedzi na temat wyboru plecaka Lowepro
Zastanawiam się jaki plecak pomieści mój zestaw:

- D90 z gripem + N 17-55 - 2.8

- D600 z gripem + N 85 - 1.8

- 3 sabinki

- 1 lub 2 małe szkła (stałki) o małych akcesoriach się nie rozpisuję.

Zastanawiam się nad Lowepro Vertex 100 AW lub 200 AW ew. Lowepro CompuTrekker AW lub Lowepro Pro Runner 450 AW - ten ostatni obawiam się że będzie zbyt duży.

Proszę o poradę osoby które mają lub miały podobne plecaki. ew. jakieś inne propozycje.

trixiglk
16-12-2015, 16:12
Sugeruję zobaczyć jak doradza producent: http://www.lowepro.com/bagfinder
A jeśli zamierzasz wybierać osobiście to najlepiej będzie zabrać wszystkie graty do dobrego sklepu i poprzymierzać (jak kobiety ciuchy). Po takiej przymiarce może się okazać, że ten za duży może być "na styk". Druga sprawa to poczujesz na własnych barkach czy jest sens nosić to wszystko na plecach i wyglądać jak żółw ninja.

Adam Rimbaud
16-12-2015, 17:22
Dokładnie, najlepiej się przymierzyć w sklepie. Mam FastPack 250 w poprzedniej wersji, za mały nie zmieści Ci się ten zestaw, używam jako plecaka codziennego. Kilka dni temu kupiłem Pro Runner RL x450 AW II, wersja z kółkami. Na razie po jednym wyjeździe jestem zadowolony, a moje plecy jeszcze bardziej kiedy mogłem użyć go jak walizki na kółkach.

kraciasta
18-12-2015, 16:18
dzięki za podpowiedzi, jednak trzeba mierzyć plecak :)