PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie głośniki 2.0 do PC do 500zł?

smogg9
14-12-2015, 18:48
Witam,

Planuję zakup jakiś dobrych głośników 2.0 (bez subwoofera) do PC oraz czasami podłącze do TV.
Nie chcę dudnienia basem, zależy mi na jak najlepszej jakości dźwięku, bez ubarwiania.
Nie zależy mi na dużej głośności, rozmiar ma znaczenie - dosyć małe... nie mogą zdominować biurka.

Przez większość czasu będą stały na biurku na po obu stronach monitora.

Muzyka bardzo różna, czasami jakiś film. Cena do 500zł, biorę pod uwagę używki.

Na razie wyszukałem takie:

Microlab Solo 6c
Edifier 1600T
Alesis M1 Active 320
Alesis Elevate 3
Behringer MS20

Ktoś coś poleci?

Romuś
14-12-2015, 19:20
Nie znam zadnych z nich, ale mogę polecić w tej sumie CREATIVE z serii GigaWorks i do 500 zł właściwie tylko te. Jednak muszą to być (co podkreśliłem) modele z GigaWorks w nazwie! Najlepiej przewodowe - model T40 II.

madebyzosiek
14-12-2015, 21:28
Za przedmówca, t30 albo t40 mieszczą się do 500 zł

MARTINK
15-12-2015, 00:40
Kupowalem jakies 4mce temu i zaczalem czytac w necie, poznalem marki o jakich nei wiedzialem ze istnieja nawet :)
Koniec koncow bardzo wiele osob wskazywalo na Gigaworksy T20 (T40 PODOBNO nie sa warte dolozonej kasy w stosunku do T20 - ale tu opieram sie na komentarzach z netu). Chcialem wziac T20 ale wpadly mi w oko T30 (bezprzewodowe) - stwierdzilem ze raczej nie bedzie mi to potrzebne ale poniewaz roznica w cenie nie byla duza w stos do T20 to zamowilem T30.
Wrazenia - graja oczywiscie bardzo dobrze, czysto, nic nie trzeszczy (nie bucza "w tle" jak graja cichutko) slucham max na polowe mocy to i tak za duzo (maja regulacje basow i wysokich co nie wystepuje w roznych modelach na rynku). Bluetooth jest bardziej niz genialny - jak masz tablet lub komorke to wrzucasz je na szafke i graja jak jestes z telefonem niezaleznie w ktorym pokoju (u mnie juz przy kompie nie stoja). Do tego zona ma telefon z NFC wiec paruja sie z telefonem w sekunde. Nie jestem gadzeciaz ale ten wireless to genialna sprawa i kazdemu polecam dolozenie kilku zlotowek.

Pozdrawiam,

PS. Niestety wyrzucilem wszsytkie linki po zakupie, ale te Edifiery tez mialem na tapecie,
PS2. Podczas dlugiego okresu szukania nie znalazlem "idealnych" glosnikow (zawsze ktos (zazwyczaj kilka osob narzekalo)

Umbra
15-12-2015, 00:56
Ja się szykowałem na Edifiery T16000. :)
Solo6c mogą być za duże na biurko i chyba mają bassreflex.

przemas-J
15-12-2015, 15:33
Posiadam od około roku Edifier (R1700BT) i jestem z nich zadowolony:razz: to dość spore głośniki .Lecz ja posiadam dość małe biurko (110x60) wiec dla innego mogą być małe.
Przy obróbce słucham rożnej muzyki w sumie nie ma efektu drżącej szyby ,dźwięk jest miły i przyjemny jak dla mnie, nie audiofilem wiec opinie mogą się różnić.
Pomijając już kwestie dźwięku sam wygląd dla mnie na plus ładnie się prezentują.

RAF7705
15-12-2015, 21:23
Mam T40 chyba z 8 lat, teraz w kuchni stoją i czasem telefon do nich podłącze ale grają bardzo fajnie, warte zakupu. Opcja z Wi-Fi fajna sprawa ale jak je kupowałem to jeszcze smartfonów nie było :-) do laptopa je kupowałem oryginalnie.

GrzesiekM
15-12-2015, 21:53
a nie prościej kupić mini wieżę PIONEER`a z głośnikami i podłączyć do komputera (LINE) ... w cenie się zmieścisz, zyskasz przyzwoite muzyczne CD/USB, dodatkowo tuner, a w cenie się zmieścisz :)
Sam tak używam X-HM10 i miło gra :)

cz4rnuch
17-12-2015, 16:54
Z niedrogich głośników poleciłbym Ci Modecom. Miałem shf-56 i byłem z nich bardzo zadowolony. Za tę kasę trudno o lepszy sprzęt (ale chyba już ich nie robią więc pozostają nowsze modele). Potem (głównie ze względu na małą ilość miejsca na biurku i dizajn) skusiłem się na T-40 i gdyby nie to, że trochę kosztowały to poleciałyby na śmietnik. Dla mnie słabiutko. Teraz mam Edifiery R1600 (te z lekkim skosem) i też szału nie ma choć moim zdaniem grają lepiej niż gigaworksy. Mam nadzieję, że mi się niedługo popsują i będę miał okazję wypróbować coś od Modecoma.

P.s Oczywiście Solo 6C to dobry wybór ale niestety są spore.

smogg9
18-12-2015, 12:18
Dzięki za odpowiedzi, dalej nie zdecydowałem co wybiorę ;)