Zobacz pełną wersję : TAMRON SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD DO NIKONA D 7100
Jaruszek
12-12-2015, 18:24
Witam szanownych forumowiczów,
Drodzy koledzy zaainteresował mnie TAMRON SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD czy takowy obiektyw spełni sie w puszcze d 7100 czy zastosowanie takiego obiektywu ma sens jedynie w pełnej klatce. A może ktoś go używa z ww body którego posiadaczem niedawno się stałem i podzieli sie opiniami na temat .
ma sens chyba tylko jeśli planujesz później przejść na pełną klatkę, oczywiście obiektyw jest jak najbardziej użyteczny ale także duży i ciężki,
Jaruszek
12-12-2015, 20:26
ma sens chyba tylko jeśli planujesz później przejść na pełną klatkę, oczywiście obiektyw jest jak najbardziej użyteczny ale także duży i ciężki,
na razie nie planuje pełnej klatki wiec dzieki za podpowiedz.
Inni koledzy podpowiedzieli mi temat sigmy lub nikona Ja wydłubałem jeszcze tamrona 17 50 2,8 ze stabilizacja w sumie za okolo 1600. sigmy nie za bardzo maja opinie nie mam natomiast pojecia jak wypadaja w praktyce tamrony .. bo chodzi o praktyczne testy i użytkowanie a nie suche laboratoryjne ...Podsumowujac czym bardziej warto by sie zainteresowac np
: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/tamron-af17-50mm-f-28-sp-xr-di-ii-vc--nikon.html czy jakas sigma ze stabilizacja o podobnych parametrach... co koledzy sadzicie.
miałem Sigmę 17-50 2.8 OS z D7100 i szczerze polecam ten zestaw
Jaruszek
12-12-2015, 21:30
dzieki serdeczne za zainteresowanie i pomoc w podejmowaniu decyzji , postarma sie w ciagu kilkunastu godzin ją podjąć po prostu prześpię się z tematem :)
Jeśli Tamron 17-50/2.8 VC za 1600zł, to nigdy w życiu.
Za 1400-1500 masz Sigmę, która ma znacznie szybszy AF, lepszą stabilizację i jest ostrzejsza.
A 24-70/2.8 jak najbardziej nadaje się do DX, ale nie będziesz miał szerokiego kąta, a sam obiektyw waży blisko 1kg.