PDA

Zobacz pełną wersję : Zakup Adobe Photoshop CS6 (legalność)

dzidch
10-12-2015, 10:42
Chcę zakupić Adobe Photoshop CS6 win pl znalazłem na aukcji
za 3499 zł coś takiego

To już ostatnia szansa na zakupienie wieczystej licencji programu Adobe!

PEŁNA WERSJA, LICENCJA WIECZYSTA, KOMERCYJNA!

Przedmiotem aukcji jest oprogramowanie:

Adobe Photoshop CS6

( wersja językowa: polska ; platforma: Windows lub Macintosh )

Oprogramowanie Adobe Photoshop CS6 oferuje najnowocześniejsze mechanizmy obróbki grafiki, nowe opcje twórcze oraz ponadprzeciętną wydajność. Nowe i przeprojektowanie narzędzia oraz obiegi pracy pozwalają retuszować obrazy z uwzględnieniem zawartości, a także udostępniają intuicyjny interfejs do projektowania i produkcji filmów.
Photoshop CS6 to profesjonalny i cieszący się ogromną popularnością zarówno wśród początkujących jak i zaawansowanych użytkowników program do edycji grafiki rastrowej. Wśród jego głównych zastosowań wymienić należy edycję i obróbkę fotografii cyfrowej, tworzenie grafiki na potrzeby Internetu, poligrafii oraz wiele więcej. Photoshop CS6 daje użytkownikowi możliwość tworzenia profesjonalnych i niezwykle efektownych projektów, składających się z niemalże nieograniczonej ilości warstw, masek, grafik w wysokiej rozdzielczości, zgrabnie łączonych ze sobą za pośrednictwem szerokiej gamy filtrów i efektów. Photoshop dodatkowo oferuje zestaw przydatnych narzędzi usprawniających pracę z grafiką i aplikacją – m.in. przeglądarka plików Adobe Bridge, menadżer rozszerzeń Adobe Extension Manager, usługa Adobe Drive itp.
Ważne informacje:

Sprzedawane oprogramowanie jest produktem oryginalnym.
Pełna wersja z możliwością komercyjnego wykorzystania.

Do każdego zakupionego towaru dołączana jest FAKTURA VAT 23%, zaś cena podawana na aukcji jest ceną BRUTTO!
Sprzedawane oprogramowanie składa się z zestawu: Adobe Photoshop CS6 Upgrade + Adobe Photoshop 5

Ciekaw jestem jak będzie z jego legalnością.

Jak ktoś miał styczność z taką wersją proszę o info

KaarooL
10-12-2015, 11:05
Uważaj, bo różnie z tym bywa. Zakładając że chcesz wydać ponad 3 klocki i są to wersje BOX, umów się na odbiór osobisty i sam zobaczysz co i jak. Pojedź z kompem na którym chcesz to przetestować oraz z modemem 3G.

witus
10-12-2015, 11:22
Kurcze warto ? Przestanie Ci wołać rawy za dwa lata. Sam program pewnie zacznie szwankować na przyszłym Windows/OS X.

W tej cenie masz na 7 lat abonament. Abonament był ostatnio do wyrwania za 42 zł.

Aeon88
10-12-2015, 11:44
Zdecydowanie nie warto. Abonament nie jest zły, masz zawsze najnowszą wersję ze wszystkimi ficzerami w cenie. Po drugie dostajesz Lr gratis, to nie jest bez znaczenia.

abdul
14-12-2015, 08:34
Witam, również planuję sobie kupić photoshopa. A czy nie ma jakiejś uboższej wersji i przez to tańszej? Czy ta za 3499 zł jest jedyną?
Abonament w moim przypadku nie wchodzi w grę, musi być wersja komercyjna typu box. Możecie polecić coś w tym zakresie?

Merde
14-12-2015, 13:40
Witam, również planuję sobie kupić photoshopa. A czy nie ma jakiejś uboższej wersji i przez to tańszej? Czy ta za 3499 zł jest jedyną?
Abonament w moim przypadku nie wchodzi w grę, musi być wersja komercyjna typu box. Możecie polecić coś w tym zakresie?
Uboższa i (zasadniczo) tańsza wersja to Photoshop Elements.
Pełną (ale nie box) wersję PS CS6 taniej można kupić u źródła:
http://www.adobe.com/pl/products/catalog/cs6._sl_id-contentfilter_sl_catalog_sl_software_sl_creativesu ite6.html
Nawet przy obecnym, chorym kursie Euro, będzie kilka stówek taniej niż 3499 zł.

saron
18-01-2016, 18:22
Witam
https://creative.adobe.com/pl/plans?promoid=KSPHB&store_code=pl
kto z Was ma wykupiony abonament za 12,29 na miesiąc ? czy mając zarejestrowaną jednoosobową działalność mogę zakupić tę Fotografia dla jednej osoby? bo przy rejestracji zauważyłem że są do podania dane: imię i nazwisko a nie ma miejsca na dane firmy ..nip..
ktoś coś ..? w tym temacie? pozdrawiam

2pompony
18-01-2016, 19:15
Zasadnicza przewaga wersji pudełkowej jest taka, że nie przestanie działać. To znaczy jak zapłaciszza boxa, to Adobe Ci jej do końca życie już nei odbierze.

Jak abonamentowcy przestaną płacić comiesięczny haracz, to obojętne ile by nie zapałcili wcześniej, już sobie nic więcej nie obrobią. Program odmówi współpracy pomimo tego, ze w ratach zapłacili za niego już parę razy co dawniej za boxa.

Sprawa druga jest taka, że wszyscy cieszą się jak dzieci, że zawsze będą mieli najnowszą wersję, ale ostatnio Adobe zrobiło taką nową wersję LRa, że cały internet zaczął pytać jak do wszystkich diabłów wrócić do tej poprzedniej! Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów Adobe przepraszało za ten wygłup. Jakoś nie mam pewności, że to się nie powtórzy - raczej odwrotnie, coś czuję, ze sytuacja zacznei się powtarzać, i to coraz częściej.

Czemu? Najpriościej mówiąc - bo system abonamentowy nie zmusza firmy do starań o lepszy program. Najlepszym dowodem na to jest LR, który to program śledzę intensywnie - od momentu wprowadzenia wersji CC (gdzieś na wysokości wersji 5 z kawałkiem) program ten znajduje się na równi pochyłej w dół i każda nowa wersja jest gorsza od poprzedniej. Maskowanie tego jednym nowym suwakiem jest zwykłym mydleniem oczu...

Abstrahując od powyższego cena jaką podałeś jest zbyt wysoka moim zdaniem. No ale wiesz jak jest - prawo popytu i podaży: podaż boxów mała, to i cena wyśrubowana.

Andrzej1974
18-01-2016, 19:20
Podepnę się... jaki jest obecnie abonament miesięczny? roczny? na PSa?

madebyzosiek
18-01-2016, 19:25
12,29 za Photoshop i Lightroom :-)

Andrzej1974
18-01-2016, 19:28
12,29 za Photoshop i Lightroom :-)

Dzięki. Czyli płacąc za PSa mam też w tej cenie dostęp do Lr?

gALL
18-01-2016, 19:40
Tak! Proszę czytaj ze zrozumieniem.

madebyzosiek
18-01-2016, 21:00
Dzięki. Czyli płacąc za PSa mam też w tej cenie dostęp do Lr?
Tak, to jest pakiet Adobe dla fotografów składający się z Ps i Lr CC w najnowszych wersjach, aktualizowany na bieżąco [emoji1]

mszewcz
18-01-2016, 21:11
Dodatkowo licencja przewiduje możliwość instalowania i używania tych programów na dwóch urządzeniach, niezależnie od wersji systemu (Win/Mac) oraz nieograniczoną zmianę wersji językowej softu.

Andrzej1974
18-01-2016, 21:17
Dzięki Panowie :-)
Warto czytać forum bo dzisiaj z niego dowiedziałem się np, że przy PSie "gratis" jest też Lr :-)

saron
18-01-2016, 23:02
No ja nie dostalem odpowiedzi na moje pytanie :) czy ktos wziął ten najtanszy pakiet na firme a nie na Jan kowalski:)
Co do wersji pudełkowej... Ponad 4k cena...
Abonament przez okolo 7 lat wychodzi...
Każdy wybuerze co mu pasuje :)

joterem
22-01-2016, 12:31
No ja nie dostalem odpowiedzi na moje pytanie :) czy ktos wziął ten najtanszy pakiet na firme a nie na Jan kowalski:)

W którymś momencie "kupowania" przez stronę Adobe jest pytanie czy chcesz fakturę.

dandan
22-01-2016, 13:26
Zasadnicza przewaga wersji pudełkowej jest taka, że nie przestanie działać.

Producent może kiedyś wyłączyć serwer aktywacji dla starszych produktów.

2pompony
22-01-2016, 13:51
Jak kiedyś wyłączył dla mocno starszego CS2, to podał listę nie tylko numerów seryjnych/aktywacyjnych, ale też dał na ftpie pliki instalacyjne, wprowadzając zresztą cały świat w niemałe zdziwienie. Akcję przeprowadzono w takim celu, żeby przypadkiem nikt im nie zarzucił, że kupił sobie kiedyś program, a teraz nei może go aktywować.

saron
22-01-2016, 15:27
no właśnie nie ma:) i dlatego pytam Czy ktoś miał taki przypadek że chciał wziaść ten najtańszy pakiet na jednoosobową firmę z fakturą,ale skoro nikt nie pisze to rozumiem że nie ma takiego możliwości żeby coś kupić (abonament) i dostać fakturę :)

mszewcz
22-01-2016, 17:01
Ja mam zakupioną subskrypcję planu dla fotografów na jednoosobową działalność gospodarczą. Dostaję mailem comiesięczną fakturę na 8.32 EUR (wystawiana przez Adobe w IRL).
Mają delikatny problem z polskimi literami w PDF, ale poza tym wszystko jest jak należy ;)

siedemczwartych
22-01-2016, 17:14
no właśnie nie ma:) i dlatego pytam Czy ktoś miał taki przypadek że chciał wziaść ten najtańszy pakiet na jednoosobową firmę z fakturą,ale skoro nikt nie pisze to rozumiem że nie ma takiego możliwości żeby coś kupić (abonament) i dostać fakturę :)

różnica jest tylko w tym, że jak podasz NIP UE to ściagną Ci z konta/karty kwotę netto (ok 8 euro) a jak nie podasz NIP (czyt. nie masz firmy), to wezmą sobie kwotę brutto (ok. 12 euro)

2pompony
22-01-2016, 17:14
Mają delikatny problem z polskimi literami w PDF, ale poza tym wszystko jest jak należy ;)

Bo fonty mają jakieś pirackie. Poradź im, żeby kupili u Adobiego - może się polepszy. :mrgreen:

saron
22-01-2016, 18:20
Dzięki za pomoc:)

Borat1979
22-01-2016, 18:54
Producent może kiedyś wyłączyć serwer aktywacji dla starszych produktów.
Kilka kliknięć myszką a się aktywuje nie tylko bez serwera ale i bez dostępu do internetu. Taki problem to żaden problem :)

2pompony
22-01-2016, 19:20
Ale co to w ogóle za gadanie... Serwery wyłączyć może (już raz wyłączył), ale nie może pozwolić sobie na stosy pozwów od ludzi, którzy kupili program, a teraz nie mogą go aktywować. Takie działania byłoby zaproszeniem: chodźcie i wyciągajcie od nas kasę za uniemożliwienie wam korzystania z czegoś, za co legalnie zapłaciliście!

Dlatego Adobe wolało powiesić na ogólnodostępnym serwerze ftp pełne wersje całości pakietu CS2 łącznei ze wszystkimi potrzebnymi numerkami - po to, żeby nikt ich nie oskarżył właśnie o powyższe.

Przy systemie subskrypcyjnym choćby user zapłącił 20 razy cenę całego pakietu, jak przestanie płacić, zostanie z niczym. To jest główna różnica. Można się z nią zgadzać i iść na to, ale nie można tego nie zauważać.

artoor
23-01-2016, 01:02
Konkluzja jest oczywista - jestes uzytkownikiem nowego sprzetu brac CC, jeśli starszego brac CS6. Jesli źródło utrzymania bez watpienia CC. Osobiście jestem użytkownikiem CC (pelny pakiet) od samego poczatku i nie narzekam. Pakeit zwrocil sie z nawiazka...

wilk325
23-01-2016, 14:44
Konkluzja jest oczywista - jestes uzytkownikiem nowego sprzetu brac CC, jeśli starszego brac CS6. Jesli źródło utrzymania bez watpienia CC. Osobiście jestem użytkownikiem CC (pelny pakiet) od samego poczatku i nie narzekam. Pakeit zwrocil sie z nawiazka...

Jakoś tak się składa, że po roku odstąpiłem od płacenia za CC kiedy mam od paru lat kupiony CS6; do tego jestem użytkownikiem nowego sprzętu i do CC jak na razie nie zamierzam wracać. Do tego nowy sprzęt jest odłączony od netu i tak ma być więc ciekawe jak miałbym korzystać z CC? ;).

2pompony
23-01-2016, 18:14
A bo to jakaś dziwna moda na nowości, ktoś ma program jeden numer do tyłu - a już uchodzi za staroć...

Konkluzja, że jak zawodowiec, to tylko CC jest idiotyczna o tyle, że nie określono jaki zawód. Ja robię w grafice wydawniczej od dwudziestu paru lat i pomimo posiadania nowszej wersji moim ulubionym programem do rastrów na niwie zawodowej jest ciągle PS wersja 7 - o jeden numerek wcześniejsza niż CS, o CC nawet nie wspominając...

Czy coś tracę używając wersji sprzed paru lat? Kompletnie nie mam takiego poczucia, tym bardziej, że siódemka jest zawodowo identyczna jak CC, tylko pozbawiona marketingowych wodotrysków jak obsługa fontów z chmury, aktywne filtry na layerach czy podobne bzdety. O tym, jak mało się zmieniło w tym, co naprawdę ważne niech świadczy to, że stara i najnowsza wersja identycznie obsługują standarty przemysłowe: indywidualne krzywe CMYKowania różnych drukarni, generacje czerni UCR/GCR, przyrost punktu na rastrze dla różnych rodzajów uszlachetnienia papierów czy różne stopnie nafarbienia, jak drukarnia ma fochy... Największa różnica między starym a nowym tkwi w interfejsie i ikonkach plus dodanych filtrach efektowych (dla mnie raczej efekciarskich), pod maską nic lub prawie nic się nie zmieniło, zwłaszcza, że PS zachowuje wsteczną kompatybilność.

Acha, różnica jeszcze jest taka, że siódemka działa o wiele szybciej, bo nie obrosła pierdołami.

Jak słyszę, że dla zawodowców tylko CC, to ogarnia mnie śmiech pusty - jak ktoś zawodowo pracuje na LR na przykład, to jak ognia powinien unikać nowszych wersji, chyba, że chce wylecieć z interesu. Ale ostatecznie każdy sobie sam sterem i kowalem, jak to mawiają...

pioterkow
23-01-2016, 18:50
Konkluzja jest oczywista - jestes uzytkownikiem nowego sprzetu brac CC, jeśli starszego brac CS6. Jesli źródło utrzymania bez watpienia CC.
A jakieś PRAKTYCZNE uzasadnienie tych "oczywistych" teorii...?

ropusz
23-01-2016, 23:44
Miałem przez ostatni rok plan dla fotografów (dodawali gratis do aparatu Canona). Teraz subskrypcja się skończyła i zastanawiam się przedłużać? Przez rok użyłem może z 10 razy. Nie wiem czy tych prostych operacji to w Elements bym nie opędził.

wulisu
26-01-2016, 13:15
Podłączę się pod wątek, 2 tygodnie temu na forum ktoś podawał link do lightrooma z Ps ale to był jakiś inny rodzaj abonamentu tzn cena była ciut niższa niż jest teraz, promocja trwała do któregoś tam marca, nie mogę znaleść teraz tego linka może komuś świta w głowie ?

wulisu
27-01-2016, 00:51
Znalazłem chodziło mi o to https://creative.adobe.com/promo/CreativeLiveCCPP?sdid=KQUIK

Władca Pixeli
27-01-2016, 06:17
...pomimo posiadania nowszej wersji moim ulubionym programem do rastrów na niwie zawodowej jest ciągle PS wersja 7 - o jeden numerek wcześniejsza niż CS, o CC nawet nie wspominając...

Acha, różnica jeszcze jest taka, że siódemka działa o wiele szybciej, bo nie obrosła pierdołami.

Mam to samo. Na komputerze wersja 7 i CS6.
A już myślałem, że coś jest ze mną nie tak :mrgreen: