PDA

Zobacz pełną wersję : Steam - udostępnianie gier

KELT
01-12-2015, 11:20
Hej,

Czy ktoś z Was szanownych forumowiczów używa może STEAM do udostępniania gier?
Chciałem dać zagrać mojej żonie na drugim komputerze w domu. Problem w tym, że nie możemy siedzieć na steamie jednocześnie (grać w różne gry) bo nie chce to działać (odpala sie u mnie zdalnie ta druga gra i przesyła obraz na drugi komputer).
Znalazłem tylko coś takiego na temat udostępniania http://store.steampowered.com/promotion/familysharing?l=polish
Czy zrobienie drugiego konta steam i udostępnienie biblioteki rozwiąże ten problem? Według tego linku liczy się konto a nie gra jeśli dobrze rozumiem.
Ktoś pomoże? :)

IT
01-12-2015, 12:01
Tak, jest opcja dzielenia się grami z innymi użytkownikami (chyba do 10 komputerów). Ograniczenie jest takie, że osoba której udostępniono daną grę nie zagra jeśli aktualnie gra właściciel.

KELT
01-12-2015, 13:49
Zgadza się - nie możemy grać w tę samą grę jednocześnie i nie chcemy tak grać.
Ja jedną, a małżonka drugą (inną) grę.
Doczytałem gdzieś, że nie udostępnia się gry tylko całą bibliotekę gier, a co za tym idzie jeśli właściciel odpali cokolwiek z tej biblioteki to tę drugą osobę po 5 minutach wywala z zapożyczonej gry.
Czyli trochę buba.
Sprawdzimy czy zadziała to jak jedno konto będzie włączone w trybie offline (jedna z tych gier to single-Player, a druga to multi). Może tak przejdzie.

r.pszczolkowski
01-12-2015, 13:58
Koniecznie napisz, czy się tak udało, bo aż sam jestem ciekaw [emoji14]

KELT
01-12-2015, 14:22
Sprawdzimy :-) napiszę

vid3
01-12-2015, 14:41
Zgadza się - nie możemy grać w tę samą grę jednocześnie i nie chcemy tak grać.
Ja jedną, a małżonka drugą (inną) grę.

Nie zapomnijcie nakarmić dzieci.

KELT
02-12-2015, 08:07
Koniecznie napisz, czy się tak udało, bo aż sam jestem ciekaw [emoji14]

Można powiedzieć, że się udało, bo mogłem grać w swoje a ona w swoje. Ale co ciekawe zrobiliśmy to na jednym koncie. Najpierw wylogowałem się ze swojego (tryb offline), a u niej w trybie online. Ale tak czy siak na Steamie pokazywało że obie gry są włączone więc ten "tryb offline" taki do końca offline nie jest. Ale działało.

r.pszczolkowski
02-12-2015, 09:22
A spróbuj podczas trybu offline odciąć steamowi dostęp do internetu firewallem, czy coś

KELT
03-12-2015, 10:17
Podejrzewam, że wystarczy wyłączyć modem ;-) Pewnie by tak zadziałało, ale tego póki co robić nie będę bo powyższe już działa :) Możesz sam spróbować :)