PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Polska'15

pes
26-11-2015, 14:56
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/11/500500332JPG-1.jpg
źródło (http://3.bp.blogspot.com/-ObohOVyf6RE/VlQY26CuMiI/AAAAAAAAMQo/_lFFeGrZPrI/s1600/50050033-2.JPG)

PiciuD300
26-11-2015, 22:05
Zlituj się! Jeszcze tu.

lechupe
26-11-2015, 22:10
w sensie polityczno-społecznym popieram odrazę przedmowcy, w sensie technicznym zdjęcie mi się podoba, natomiast w sensie artystycznym nie bardzo wiem jaki ma być przekaz tej fotki.

pes
27-11-2015, 09:03
PiciuD300, przepraszam :( więcej nie będzie, nie marnowałem więcej klatek na "słupnika".

lechupe, postaram się wyjaśnić. Może tytuł powinien być inny, np. "powyborczy kac", myślę, że mglisty poranek, worki ze śmieciami jakoś pasują do takiego obrazka. Dla mnie to był ogromny szok jakie preferencje polityczne mają Polacy w 2015. Poza tym zawsze mnie wchmurza jak bardzo długo po jakichkolwiek wyborach zaśmiecone są miasta plakatami, wlepkami itp. i ot uwieczniłem sobie ten fenomen na fotce.

vid3
27-11-2015, 09:17
A mnie ciekawi jakby to wyglądało z profilu.

lechupe
27-11-2015, 10:30
lechupe, postaram się wyjaśnić. Może tytuł powinien być inny, np. "powyborczy kac", myślę, że mglisty poranek, worki ze śmieciami jakoś pasują do takiego obrazka. ....

Rozumiem.
Ale myślę, że ten kadr nie oddaje dobrze takiego przekazu.
natomiast co do dalszych rozważań, cóż...:-)

pes
27-11-2015, 10:41
Rozumiem ;)

Krzysztof Orłowski
27-11-2015, 12:23
Kiedyś w środku średniowiecznego miasta stał słup tzw. pręgierz. Wystawiano tam na widok publiczny skazańców. Myślę, że ten może robić za taki. A gościu na plakacie? Nie będę komentował bo naszym narodowym zwyczajem na wszystko wszyscy narzekają niezależnie kogo i czego dotyczy. Tu też niestety znalazłem takie komentarze. Skro ja też sobie ponarzekałem to teraz fotka. W 10 stopniowej skali 7,5 za pomysł.

PiciuD300
27-11-2015, 13:57
PiciuD300, przepraszam :( więcej nie będzie, nie marnowałem więcej klatek na "słupnika".

lechupe, postaram się wyjaśnić. Może tytuł powinien być inny, np. "powyborczy kac", myślę, że mglisty poranek, worki ze śmieciami jakoś pasują do takiego obrazka. Dla mnie to był ogromny szok jakie preferencje polityczne mają Polacy w 2015. Poza tym zawsze mnie wchmurza jak bardzo długo po jakichkolwiek wyborach zaśmiecone są miasta plakatami, wlepkami itp. i ot uwieczniłem sobie ten fenomen na fotce.

Mnie też dobija powyborcza RP i mam wyborczego kaca.

Kurtz
27-11-2015, 14:30
Ja wiem, że zdjęcie jest mocno związane z polityką, ale proszę, czy moglibyśmy się powstrzymać od wypowiedzi dotyczących polityki? O ile nie zgadzam się całkowicie z zakazem polityki na forum i uważam, że zabija to większość dyskusji dotyczących czegoś innego niż dyskusje o szumie i rozmiarze pixela, to widzę, że wszelkie takie dyskusje są ucinane przez moderację w dość losowych momentach, co skutecznie uniemożliwia wymianę zdań na poziomie. Chętnie z każdym podyskutuję o polityce, ale tam gdzie są do tego warunki.

Co do zdjęcia - wolałbym, żeby twarz była bardziej centralnie, ale i tak coś mi się w nim podoba ( całkowicie abstrahując od moich politycznych sympatii czy antypatii oczywiście ).

Andrzej1974
27-11-2015, 14:35
Dziwię się, że chciało ci się robić takie photo...
Mi byłoby najzwyczajniej szkoda sprzętu...
Reasumując... kosz...

Zelber
27-11-2015, 17:18
Dziwię się, że chciało ci się robić takie photo...
Mi byłoby najzwyczajniej szkoda sprzętu...
Reasumując... kosz...
Moim zdaniem jest to jedno z lepszym zdjęć, jakie się tu ostatnio pojawiły.

pes
30-11-2015, 16:22
Dzięki za kolejne odwiedziny i komentarze.

Trochę zdziwił mnie argument "szkoda sprzętu" ;)

Megazordon
30-11-2015, 21:36
Moim zdaniem zdjęcie niezłe. Na pierwszy rzut oka skojarzenia miałem dwa: "człowiek słup" i "cienki bolek". Wolałbym tylko, żeby główny element zdjęcia znajdował się w bardziej centralnym punkcie kadru. A już do pełni szczęścia brakuje kilku przechodni po lewej stronie.