PDA

Zobacz pełną wersję : Mac Os - pytanie systemowe

moshica
26-11-2015, 11:54
Witam

Czy ktoś korzysta z Was z Mac'a? Niestety ja nie mam dojścia do niego.
Mam pytanie natury systemowej, a dokładnie chodzi mi o to, że pod Windows wykonuje obraz płyty ISO (Np. programem Burn Xp lub Nero, obojętnie).
I teraz muszę ten plik ISO przekazać osobie która pracuje na Mac'u i on musiałby tę płytkę wypalić w jakimś jego programie na podobieństwo tych z Windy.

Pytanie brzmi, czy wypali CD i czy odczyta jej zawartość ? (oczywiście pliku exe nie uruchomi, chyba że przez jakiś emulator)...
No i docelowo ma wypalona płyta pod Mac'iem trafić w ręce osoby która ma to odczytać pod Windows za oceanem....

Bielack
26-11-2015, 16:52
Obraz ISO na moim OS X otwieram prostym dwuklikiem - montuje się to jako kolejny dysk, po którym mogę swobodnie chodzić i przeglądać/wywoływać pliki. Rzadko z tego korzystałem, może dwa razy była potrzeba, dlatego więcej nie pomogę, ale najważniejsze: wygląda na to, że do otwarcia ISO pod OS X nie potrzeba żadnych dodatkowych aplikacji.
Nie mam pojęcia jak wygląda tworzenie obrazu ISO na Maku, ale jeśli zostanie prawidłowo stworzony, dlaczego Windows miałby nie otworzyć? Chociaż, to komputery. Za nimi nie nadążysz ;-)

moshica
26-11-2015, 16:55
Jeśli na Macu widzi zawartość ISO, to wystarczy go faktycznie tylko wypalić na CD. O to mi również pośrednio chodziło. Ale i tak docelowo na Windzie będzie użytkowane.