PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana ekranu dotykowego w smartfonie - gdzie?

Andrzej1974
25-11-2015, 20:19
Witam.

Mam do wymiany ekran dotykowy w smartfonie i szukam firmy, która zrobi to w miarę tanio i dobrze. Jeżeli znacie jakieś dobre miejsca, które możecie polecić, będę wdzięczny.

sokolnik
25-11-2015, 22:38
tanio? w SIII to koszt jakieś 500 zł, lepiej kupić nowego :)

dowiadywałem się jakieś półroku temu albo dawniej w Olsztynie. Kilka serwisów mi potwierdziło taką cenę. Cena wstępne i raczej podrożeje jak to w PL :)

eristoff
25-11-2015, 23:35
najlepiej samemu, zależy jaki telefon,

Andrzej1974
26-11-2015, 09:30
najlepiej samemu, zależy jaki telefon,

Np. Samsung Galaxy Xcover3 (G388F).

freefly
26-11-2015, 10:05
Np. Samsung Galaxy Xcover3 (G388F).

QLNTUO-fJs8

np. http://www.emobilen.pl/digitizer-touch-screen-ekran-dotykowy-panel-dotyk-szybka-samsung-g388f-galaxy-xcover-3-srebrny-oryginalny-gh96-08355a.html

W ramach relaksu weekendowego.

Andrzej1974
26-11-2015, 13:26
Dzięki za film ale uszkodzenia mojego tel. są poważniejsze bo oprócz ekranu dotykowego, jak na filmie, do wymiany jest też wyświetlacz LCD. W serwisie krzyknęli mi... 450 zł z robocizną i roczną gwarancją. Za tyle to chodzą sprawne używki...

freefly
26-11-2015, 16:08
Dzięki za film ale uszkodzenia mojego tel. są poważniejsze bo oprócz ekranu dotykowego, jak na filmie, do wymiany jest też wyświetlacz LCD. W serwisie krzyknęli mi... 450 zł z robocizną i roczną gwarancją. Za tyle to chodzą sprawne używki...

Chyba nie dziwne. Zawsze w cenę wlicza się koszt ewentualnych niepowodzeń, które mogą z różnych przyczyn wystąpić podczas naprawy. Jeśli wszystko pójdzie gładko, bez niespodzianek, to jest to przychód ekstra.
Za ewentualną naprawę pogwarancyjną, również trzeba zapłacić z góry.

zgera
26-11-2015, 18:57

Koszt oryginalnych części wyświetlacz + panel dotyku to około 320 zł, plus robocizna i tak wyjdzie.

Andrzej1974
27-11-2015, 14:00
Koszt oryginalnych części wyświetlacz + panel dotyku to około 320 zł, plus robocizna i tak wyjdzie.

Oj chyba nie...
Wczoraj poszukałem części po hurtowniach w internecie i ekran dotykowy + wyświetlacz LCD to koszt maks. 250 zł. Co do robocizny to nie ma tego dużo. Dziś sam (pierwszy raz z życiu) rozebrałem aparat w maks. 5 minut. Żadna filozofia. Teraz tylko zakup nowych części i będzie śmigać. I to za maks. 250 zł a nie prawie dwa razy jak krzyczy sobie "serwis"...

piwko2
27-11-2015, 14:23
Serwis to serwis. Ma swoje ceny.
To tak jak z samochodem. Możesz zrobić przegląd w autoryzowanym serwisie i zapłacić kupę pieniędzy, możesz zrobić u pana Miecia i zapłacić 1/3 tej kwoty, albo, jak masz czas, warunki i jako takie pojęcie, wymienić oleje i filtry samemu za ułamek tej kwoty którą zostawisz w seriwsie.

Andrzej1974
27-11-2015, 14:38
Serwis to serwis. Ma swoje ceny.
To tak jak z samochodem. Możesz zrobić przegląd w autoryzowanym serwisie i zapłacić kupę pieniędzy, możesz zrobić u pana Miecia i zapłacić 1/3 tej kwoty, albo, jak masz czas, warunki i jako takie pojęcie, wymienić oleje i filtry samemu za ułamek tej kwoty którą zostawisz w seriwsie.

Ja pisałem o "serwisie" (tzw. samozwańczym) a nie serwisie (prawdziwym, autoryzowanym). Ten "serwis" jest/był właśnie coś a'la "pan Mieciu", o którym wspomniałeś. Stąd wolę się sam z tym zabawić. Przynajmniej będę miał stówkę czy dwie w kieszeni bo wymiana tych dwóch elementów jest banalnie prosta.

HYPER
30-11-2015, 20:04
A Ty za swoja naprawe placisz ZUS, podatek dochodowy? Placisz pracownikowi wynagrodzenie, oplacasz szkolenia? Na koniec placisz za wynajem lokalu i reklame? Domyslam sie, ze nie. To dlaczego sie dziwisz takiej cenie robocizny?

Andrzej1974
30-11-2015, 20:07
A Ty za swoja naprawe placisz ZUS, podatek dochodowy? Placisz pracownikowi wynagrodzenie, oplacasz szkolenia? Na koniec placisz za wynajem lokalu i reklame? Domyslam sie, ze nie. To dlaczego sie dziwisz takiej cenie robocizny?

Zdziwiło mnie, że jeden serwis krzyknął np. 450 zł a drugi (za to samo)... 300 zł. Można mieć nornalną cenę i płacić ZUS, podatki etc, o których wspominasz?
BTW... "cfaniakom" mówię nie...

zgera
30-11-2015, 20:27
Zdziwiło mnie, że jeden serwis krzyknął np. 450 zł a drugi (za to samo)... 300 zł. Można mieć nornalną cenę i płacić ZUS, podatki etc, o których wspominasz?
BTW... "cfaniakom" mówię nie...

Może oferują zamienniki części oryginalnych, stąd różnica w cenie.