PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Dzielnia

wpkx
24-11-2015, 21:09
http://wpkx.pl/_DSC2006C%20Dzielnia.jpg
źródło (http://wpkx.pl/_DSC2006C%20Dzielnia.jpg)

Dune
24-11-2015, 21:33
Zdecydowanie nieszablonowa elewacja, jak to mówią - "wypatrzone" :-)

wpkx
24-11-2015, 21:47
Raczej "opatrzone" - to rynek "osady o charakterze miejskim", w której bywam nader często...
Dziękuję. ;)

Misher
24-11-2015, 22:25
Bardzo lubię Twoje prace, ta tez jest świetna.
Mam wrażenie, ze ogladajacy dosyć często zapominają o tym, ze utwór to nie tylko treść ale tez tytuł.

Twoje sa bardzo trafne i swietnie dopełniają obraz.
Zazdroszczę i podziwiam [emoji4]

wpkx
24-11-2015, 22:47
Mam wrażenie, ze ogladajacy dosyć często zapominają o tym, ze utwór to nie tylko treść ale tez tytuł.

To bardzo ciekawe, choć niezbyt popularne, i dlatego dosyć kontrowersyjne stwierdzenie. Bo wcale nie takie jednoznaczne.
Były już na ten temat dyskusje, ale oczywiście nierozstrzygnięte. :D

Tak czy siak, ja jestem świadomie subiektywny - tytuł jest dla mnie ważny, lubię się nim bawić - i to niejednokrotnie wzbudza niechęć, a nawet agresję.

Tak czy siak II: Dziękuję. :)

Misher
24-11-2015, 23:19
Przykladem moze byc np obraz (niestety nie pamietam dokladnego tytulu ani autora) ktory przedstawial Panow w ciemnych garniturach grajacych w brydza w ciemniej piwnicy (dla nieznajacych tego - czarny prostokąt ?).
Dla mnie bomba, inni mowia "przeciez kazdy glupi potrafi namalowac czarny prostokat" ale przeciez tu nie o czarna farbę chodzi. Calosc jest swietnym żartem, po prostu ☺

wpkx
24-11-2015, 23:33
Bo widzisz... Bóg, Honor, Ojczyzna... a na humor i dystans już nie ma miejsca. ;)

moshica
25-11-2015, 09:43
Dobre uchwycenie rzeczywistości, lubię takie prace, choć one nie znajdują wielu "nabywców"...sam się o tym przekonałem.

Misher
25-11-2015, 12:45
Bo widzisz... Bóg, Honor, Ojczyzna... a na humor i dystans już nie ma miejsca. ;)
Swieta prawda ☺ a szkoda bo czasami widze takie spinki na punkcie technikaliow ze... az usmiech to wywoluje na mojej twarzy. Jakby fotografia to byly tylko brak szumow, trójpodzial, bokeh, no i same powazne i patetyczne tematy albo jasny humor opatrzony etykietą "TU JEST HUMOR" (vide nasz dzial humor, do ktorego oczywiscie nic nie mam i bardzo go lubię ?).

WoWo
26-11-2015, 21:41
No toscie sie dogadali Bog,honor,ojczyzna,humor,dystans,
i spinka nt. Technikalji.
A to zdjecie wspaniale pasuje do tytulu
I rozmowy szkoda ze nie po angielsku.

wpkx
26-11-2015, 22:02
Oh, really?

lechupe
26-11-2015, 22:06
Ja tam wprawdzie tytułu w pierwszej chwili nie zrozumiałem, ale ja w ogóle mało inteligentny jestem...
Podobnież nie dostrzegam tu Boga i honoru - no może trochę ojczyzny.

A zdjęcie jest dobrym studium kompozycyjnym, takim klasycznie staroświeckim, opartym jedynie na zestawieniu kształtu i koloru.
Oczywiście sporo tu zasługi oryginalnego artysty, który zdecydował się na niebanalną kreację kolorów w banalnym otoczeniu, chociaż po prawdzie wygląda to raczej jakby wlaściciele dwóch sasiadujących posesji nie bardzo sie dogadywali

wpkx
02-12-2015, 19:56
Dziękuję. ;)

SerU
03-12-2015, 19:06
Dobry kadr i dobry tutuł. W dyskusję o Bogu, Honorze i Ojczyźnie się nie wdaję ;)

Sławol
01-01-2016, 17:43
Lubię takie kadry z ulicy. U mnie też tego sporo i chyba czas wreszcie zatrzymać się i cyknąć to i owo.

Kolory ponownie świetne.