Zobacz pełną wersję : Wifi w D7200
Czy ktoś może mi wyjaśnić, czemu opcja wifi w aparacie jest nieaktywna? Czasami mi zaskakuje, ale rzadko i nie wiem od czego zależy możliwość włączenia jej w D7200. Szukałem w instrukcji, ale nie ma na ten temat żadnych informacji. Metodą prób i błędów próbowałem zmieniać inne ustawienia, ale wyświetlał mi się komunikat, że opcja jest niedostępna przy tych ustawieniach aparatu. Co jakiś czas, nie wiem czemu możliwość uruchomienia sieci się sama z siebie uaktywnia.
golfplayer
26-11-2015, 05:55
Podpinam się do pytania. Ja sobie też nie mogę z tym poradzić.
U mnie nic samo się nie uruchamia. Wchodzisz w odpowiednie menu, tam wybierasz żeby załączyć. Teraz w urządzeniu mobilnym łączysz się z wifi Nikona i tyle.
Bateria musi być dobrze naładowana inaczej funkcja wifi jest nieaktywna.
A jak NFC się sprawuje? (wiem, że w którymś Sony alfa/nex były czasami problemy).
Michał44
14-09-2016, 08:40
Czy jest jakaś inna apka poza qdslrdashboard warta polecenia? Qdslrdashboard nie ma nawet wersji testowej żeby sprawdzić przed zakupem.
Michał44
14-09-2016, 09:42
Jest - WMU od Nikona.
w skrócie "piece of shit"
Pytałeś się o coś innego i darmowego.
A jeśli chodzi o qDD, to mogę powiedzieć, że działa jak powinna. Używam od lat i nie miałem z nią żadnych problemów.
nikoneks
14-09-2016, 20:15
u mnie nfc nie działa za nic nie dam rady sparowac go z telewizorem :(
u mnie nfc nie działa za nic nie dam rady sparowac go z telewizorem :(
Bo trzeba wiedzieć jeszcze co się robi... i pisze...