Zobacz pełną wersję : D200 nie wyświetla parametrów na głownym ekranie
Najpierw chciałbym się przywitać jako świeżak!
Cześc wszystkim
Trochę szkoda że mój pierwszy post wiążę się z problemem mianowicie
Mój D200 przestał wyświetlać mi parametry na głównym ekranie. Na dodatkowym wszystko pokazuję.
Główny ekran jest sprawny, bo mogę wejść w Menu, mogę podglądać zdjęcia, ale nie mogę podejrzeć aktualnych nastawów.. wcześniej działał normalnie.
Czy jest szansa że coś w ustawieniach jakimś cudem zmieniłem? zrobiłem mu backup do seryjnych, ale nic nie dało.
Ktoś pomoże? czy jestem skazany na serwis?
Spróbuj nacisnąć przycisk "klucz" na tylnej ściance.
Bez zmian ekran wciąż ,,czarny'' ; (
Studio5s
24-11-2015, 15:52
Wykonaj resety banków pamięci, oraz klawiszami z zielonymi kropkami. daj znać
Wykonaj resety banków pamięci, oraz klawiszami z zielonymi kropkami. daj znać
Wykonałem.. niestety zero zmian.. nie wiem już co to moze być, przestudiowałem chyba wszystkie opcje w Menu jakie były.
Jakieś pomysły jeszcze?
A to w D200 można wyświetlać na głównym ekranie parametry? Dawno nie korzystałem z tego modelu, ale z tego, co pamiętam (i teraz zajrzałem do zdjęć tylnej ścianki D200), to nie ma żadnego przycisku do wyświetlenia takich danych (w D300s i D700 mam przycisk Info, który to robi). Rozumiem, że chodzi Ci o aktualną przysłonę, korekcję, ustawienia flasha, jakość obrazka itp. czyli duplikat tego, co widać na górnym wyświetlaczu?
Stwierdzam że chyba cierpię już na jakieś rozdwojenie Jaźni lub mój D200 był przez chwile jakiś wyjątkowy. No głowę bym sobie dał uciąć że wyświetlał mi parametry, nawet pamiętam że marudziłem sobie do siebie że w moim innym nikonie wyglądało to ładniej. Po wciśnięciu spustu do połowy wyświetlał parametry przynajmniej tak mi się wydaję. Człowiek na to nie zwraca aż tak uwagi, głownie używałem do tego górnego ekranu lub wizjera więc płakał nie będe, ale sam fakt że coś jest niewyjaśnione mnie męczy ; )
Jak nie ma przycisku info, to chyba nie wyświetla.
Długie lata użytkuje D200 i u mnie nigdy nic nie wyświetlał na ekranie na obraz i podobieństwo D300 i w wyżej. No ale będę wątek obserwował, może ktoś dokona odkrycia, a wtedy
i ja dorzucę to mojemu dziadkowi. :)
Chyba faktycznie jest tak jak mówicie, mimo wszystko czekałem na wypowiedzi jak powyżej, utwierdziły mnie w tym że nie ma takiej opcji.
Nie mam więc pojęcia skąd mi się to nagle umyśliło.... no a może faktycznie mam jakiś wyjątkowy soft u mnie i kiedyś się objawi jeszcze coś ; )