PDA

Zobacz pełną wersję : Reasearch - najciekawsze miejsca na plener fotograficzny w Polsce

szklarek
15-11-2015, 13:50
Cześć, mam do Was prośbę.

Od jakiegoś czasu prowadzę stronę http://1001miejsc.pl Strona poświęcona jest różnym ciekawym aspektom dotyczących naszego pięknego kraju. Chciałbym napisać artykuł o najciekawszych miejscach na plener fotograficzny w Polsce. Jako, że do tej pory fotograficznie poruszałem się głównie w obrębie województwa śląskiego nie mam rozeznania w odleglejszych miejscach.

Może moglibyście coś podpowiedzieć? Nie chodzi mi o to żebyście zdradzali swoje najlepsze, tajne miejscówki, a raczej o wskazanie bardziej oklepanych i popularnych miejsca to gdzie warto taki plener zorganizować.

Liczę na Waszą pomoc.

pozdrawiam
Tomek

amirez
15-11-2015, 19:23
Pomysł ciekawy. Życzę powodzenia! Owińska k/Poznania, dawny szpital psychiatryczny, ostatnio ośrodek wychowawczy. Tylko nie wiem jak z wejściem, bo teren chyba prywatny.
ps. serwis przejrzałem dość uważnie. Pierwsze wrażenie: tekst bardzo ciężki i na dodatek /to już wstyd/ błędy ortograficzne i literówki. Gramatyka też kuleje. Znajdź dobrego polonistę i skonsultuj z nim tekst. Pomysł ciekawy - ale nie licz na sukces, jeżeli nie szanujesz języka. Większość ludzi zajrzy tam tylko raz.

spiritus
15-11-2015, 22:36
Popieram i projek i przedmówcę. Staraj się (albo zleć komuś) pisać bardziej lekkim i przyjemnym tekstem. Częste aktualizacje i dobicie do tych 1001 miejsc gwarantuje sukces :)

jurkarol
15-11-2015, 23:13
Tytuł tematu ma błąd - winno byc 'research' - a w ogóle to czemu nie po polsku?

Pomysł przedsięwzięcia całkiem dobry, natomiast wykonanie językowo kuleje.
Już na samym wstępie razi gramatyczny i językowy błąd, gdy zwracasz się w drugiej osobie liczby mnogiej, a zaraz potem przeskakujesz na pojedynczą.
Cytat również nie jest dokładny, bo brzmi tak
"cudze chwalicie, swego nie znacie"
Wpadka z niezgodnością liczby:
"Pokażemy Wam jak piękny jest nasz kraj. Na stronie znajdziesz"

notdot
15-11-2015, 23:14
Podpowiem http://karolnienartowicz.blog.pl/14-najpiekniejszych-miejsc-do-fotografowania-w-tatrach-polskich/

szklarek
16-11-2015, 20:14
Dzięki za uwagi językowe ;) Na pewno poprawię bo wstyd :oops: Nie wszystkie teksty są moje, wiem żadne to usprawiedliwienie.

A ktoś może coś zaproponuje?

amirez
16-11-2015, 20:27
Ne ma co proponować. Merytorycznie jest OK. Tylko musi być lekko, zachęcająco i z polotem /o poprawnej polszczyźnie nie wspominam/.
Już sam tytuł odpycha, rozpoczynasz zdanie małą literą, przecinek /mimo, iż poprawny/ razi przy przejściu z dużej na małą czcionkę. Kropka na końcu tytułu jest zbędna ;)
"tysiąc jeden miejsc w Polsce,
które warto zobaczyć."
A może "1001 miejsc w Polsce - warto je zobaczyć/odwiedzić/ przyjrzeć się im z bliska."
----------
"Przygotowaliśmy dla Was kilka pytań. Zdajemy sobie sprawę, że jest ich sporo ale nie wszystkie pytania są wymagane. Pamiętaj jednak o tym, że im więcej odpowiedzi udzielisz tym bardziej wesprzesz nasz pomysł i więcej cennych informacji nam dostarczysz. Dlatego zachęcamy do poświęcenia niewielkiej chwili na wpisanie swoich odpowiedzi. Będziemy wdzięczni za każdą pomoc!"
Masakra. Kilka pytań, czy dużo? Raz w liczbie mnogiej, raz w pojedynczej. Sama chwila jest niewielka ;) Strasznie ciężko się czyta.
Podaje się miejsce urodzenia, nie miasto. Itp, itp.

szklarek
16-11-2015, 21:21
Ne ma co proponować. Merytorycznie jest OK. Tylko musi być lekko, zachęcająco i z polotem /o poprawnej polszczyźnie nie wspominam/.

Miałem na myśli miejsca.

amirez
16-11-2015, 23:08
Chyba, że tak.