Zobacz pełną wersję : Odzywskiwanie plików z Urządzenia przenośnego
Koledzy, pomóżcie. Muszę odzyskać skasowane pliki z Urządzenia przenośnego.
Proszę nie mylić tego z dyskiem, który widać w system jako Removable disc.
Mam urządzenie, które ma wbudowaną pamięć i w Mój komputer widzę to jako ikona odtwarzacza multimedialnego.
Próbowałem kilku znanych i polecanych programów, ale żadnej z nich nie zobaczył napędu/urządzenia.
spiritus
13-11-2015, 00:58
A co dokładnie jest tym urządzeniem przenośnym? :D
Chyba inaczej odzyskuje się dane z pendriva a inaczej z telefonu.
Z wikipedii:
Przykłady urządzeń mobilnych[edytuj | edytuj kod]
Palmtop â komputer kieszonkowy
MDA â Mobile Digital Assistant
telefon komórkowy
smartfon
tablet (komputer)
Nintendo DS â przenośna konsola do gier
notebook â osobisty komputer przenośny
pocket PC â komputer kieszonkowy
pendrive â przenośna pamięć typu Flash
odtwarzacz MP3
odtwarzacz MP4/MTV, PMP
PlayStation Portable â przenośna konsola gier
aparat cyfrowy
czytnik kart pamięci
przenośne urządzenia do nawigacji satelitarnej GPS
- - - - kolejny post - - - - - -
Nie wiem czego próbowałeś aale z tego co wiem te programy są warte użycia
TestDisk & PhotoRec
Recuva
http://dmde.com/download.html
Aaa i jeżeli to jest tel/aparat to w bardzo dużej ilości przypadków musi on działać jako pamięć masowa. Poszukaj w ustawieniach i przełącz.
I najważniejsze - nic nie kopiuj na tą kartę. Pozostaw ją jaka jest.
Powodzenia
To jest gówniany dron: Parrot Bebop. Nagrałem ujęcie, wylądowałem, w domu chciałem zrzucić, widziałem pliki, ale były w użyciu.
Po restarcie zniknęły.
Nic nie nadpisywałem.
Zaraz posprawdzam te programy. Dzięki.
Lipa, żaden program nie widzi, a sam Windows tak i pokazuje, że mam wolne te ~8GB (a powinno być ok. 5GB).
Wydaje mi się, że w tym momencie trzeba podpiąć się bezpośrednio do pamięci i zgrać jej obraz, a następnie odzyskiwać z niego system plików i w miarę możliwości nie nadpisane dane.
Dobra rada, kwestia czy materiał jest wart siedzenia nad tym i rzeźbienia. Toto ma jakąś wlutowaną pamięć flash czy jak?
Nie mam pojęcia. Aktualnie kombinuję, aby pozyskać materiał od kogoś. Nie tylko ja nagrywałem bieg.
Kiedyś uszkodzeniu uległy dane na jednym z moich pendrive'ów. Windows pokazywał pamięć masową, która wymaga sformatowania. Za żadne skarby nie chciał tego eksplorować.
Spróbowałem, odpaliłem z bootowalnego DVD Ubuntu. Ten takich obiekcji już nie miał. Eksplorował dysk, część plików była ok, część uszkodzona. Wszystko dało się zgrać.
Nie wiem, czy w Twojej sytuacji to pomoże, ale spróbować raczej nie zaszkodzi.
Koledzy, pomóżcie. Muszę odzyskać skasowane pliki z Urządzenia przenośnego.
Proszę nie mylić tego z dyskiem, który widać w system jako Removable disc.
Mam urządzenie, które ma wbudowaną pamięć i w Mój komputer widzę to jako ikona odtwarzacza multimedialnego.
Próbowałem kilku znanych i polecanych programów, ale żadnej z nich nie zobaczył napędu/urządzenia.
Czy próbowałeś tego:
http://sharewareonsale.com/s/do-your-data-recovery-professional-giveaway-coupon-sale ?