Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na Trzech Koronach zawsze tłok
wolnyslimak
12-11-2015, 14:08
Nie wiem czy tłok, czy co innego kierowało kolesiem, że zdecydował się na eksplorację Okrąglicy. Dla mnie i zgromadzonych w ten piękny poranek to było szaleństwo. Może piękno krajobrazu wywołało podnietę i chłopak postanowił opuścić platformę na szczycie aby statyw stał nieruchomo?:)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/11/Na20Trzech20Koronach20zawsze20tok_zpstqa-1.jpg
źródło (http://i173.photobucket.com/albums/w70/maciek_wolnyslimak/Na%20Trzech%20Koronach%20zawsze%20tok_zpstqau4use. jpg)
Mnie w tym miejscu tłok wcale nie dziwi ;).
Ciekaw jestem co tam ustrzeliłeś jak słońce podeszło trochę wyżej :D!
wolnyslimak
12-11-2015, 15:32
Mnie w tym miejscu tłok wcale nie dziwi ;)...
Jasne, że nie dziwi tłok. W zasadzie pogodne i weekendowe poranki to standard na Trzech Koronach. Jednak wychodzenie poza platformę to już inna bajka...
...Ciekaw jestem co tam ustrzeliłeś jak słońce podeszło trochę wyżej :D!
Jest tego trochę. Chyba mogę uznać ten wypad w Pieniny za najlepszy w swoim fotograficznym życiu...a trochę już tych wypadów w Pieniny było. Na bank zademonstruje kilka kadrów bo warto. Jednak jeszcze muszę się zastanowić w jaki sposób aby nie zepsuć tego? Dziękuję Ci za wizytę i pozdrawiam.
Ciekawie ...! Czekam na Twoje odsłony z twego wypadu!
Mnie niestety nie odpowiada działanie w warunkach jakie tam można napotkać, chociaż dość mocno tkwi potrzeba posiadania zdjęć z tego miejsca. Może kiedyś ...?
Pumexior
13-11-2015, 00:25
Odważny gość, mnie się nogi trzęsą na platformie ;) Niemniej coś mnie podkusiło, żeby wyskoczyć jakieś 2 tygodnie temu na wschód na 3K i obiecałem sobie, że to był ostatni raz w moim życiu. Przeciskanie się wśród statywów, fotografów i porzuconych plecaków na platformie 2x3m to nie jest to, co powinno się robić w pełnych przestrzeni, niczym nie skrepowanych górach :) A co do zdjęcia to na pewno masz coś bardziej "kolorowszego" :)
wolnyslimak
13-11-2015, 18:01
Odważny gość, mnie się nogi trzęsą na platformie ;) Niemniej coś mnie podkusiło, żeby wyskoczyć jakieś 2 tygodnie temu na wschód na 3K i obiecałem sobie, że to był ostatni raz w moim życiu. Przeciskanie się wśród statywów, fotografów i porzuconych plecaków na platformie 2x3m to nie jest to, co powinno się robić w pełnych przestrzeni, niczym nie skrepowanych górach :) A co do zdjęcia to na pewno masz coś bardziej "kolorowszego" :)
A może przeciskałeś się między moim plecakiem?:) Sobota 31.10 może byłeś? My z kumplem na Trzech Koronach byliśmy od około 4 rano do 8.30, później przenieśliśmy się na biwak nieopodal.
Ciekawie ...! Czekam na Twoje odsłony z twego wypadu!
Mnie niestety nie odpowiada działanie w warunkach jakie tam można napotkać, chociaż dość mocno tkwi potrzeba posiadania zdjęć z tego miejsca. Może kiedyś ...?
Rozumiem Twój tok myślenia i też trochę tak sądzę. Ja przez ostatnie 2 lata byłem tam powiedzmy 5 razy. Tylko RAZ byłem sam...ale to chyba był poniedziałek. W weekendy tłok gwarantowany ale Trzy Korony to jedno z piękniejszych miejsc w naszym kraju więc co się dziwić. Jak wszystko tak i te krótkie znajomości mają swoje plusy i minusy. Czasem mogą zaowocować fajną rozmową, która pozwala odkrywać nowe miejsca. Mnie tak już trzy razy się zdarzyło.
Co do zdjęć moich z Pienin to w ten weekend ma padać więc rower już odłożę w kąt i będę mógł więcej czasu poświecić fotografii oraz netowi, na bank coś wrzucę. Dziękuję Wam za wizytę i pozdrawiam.
RobertSoul
13-11-2015, 20:22
Moim zdaniem można by wydobyć więcej światła z tego zdjęcia... cienie nieco zbyt ciemne i tak ciężko przez to się zrobiło na dole... Budował bym kadr o te 3 "wysepki" wystające z mgieł po prawej wraz z tatrami... chyba, że to zdjęcie jest o tym ludziu co tam skromnie przykucnął sobie ;)
Pumexior
13-11-2015, 21:11
A może przeciskałeś się między moim plecakiem?:) Sobota 31.10 może byłeś? My z kumplem na Trzech Koronach byliśmy od około 4 rano do 8.30, później przenieśliśmy się na biwak nieopodal.
Niedziela 1.11, także minęliśmy się o dzień :) Ale widzę, że w sobotę takie same tłoki jak w niedzielę :) U mnie natomiast było tak :) :
http://i.imgur.com/A6PNi89.jpg
wolnyslimak
13-11-2015, 22:43
... chyba, że to zdjęcie jest o tym ludziu co tam skromnie przykucnął sobie ;)
I w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz rację dół jest za ciemny w klasycznym krajobrazie. Jednak to zdjęcie to tylko pokaz możliwości ludzkich. Może ja przesadzam, nie znam się albo stary juz jestem ale takie wybryki jak robił ten chłopak to dla mnie jest po prostu głupota. Dla mnie to brakowało "milimetra" aby chłopak stracił równowagę. Kto tam był pamięta szczyt to kojarzy tą poboczną skałę tuż pod platformą. Owszem jest tam "niby ścieżka" ale po kiego tam tak się narażać? Wystarczy jeden malutki błąd i po nim. Żeby jeszcze z tego miejsca dało się zrobić lepszą fotę?!
Z prawdziwego krajobrazu na bank zapodam coś w ten weekend. Pozdrawiam
swietne warunki :) kiedys mi przez mysl przeszlo aby zejsc tam troche nizej ale stwierdzilem ze bez jakiejs linki asekuracyjnej to zbyt ryzykowne ;) czekam na wiecej ;)
wolnyslimak
14-11-2015, 17:25
swietne warunki :) kiedys mi przez mysl przeszlo aby zejsc tam troche nizej ale stwierdzilem ze bez jakiejs linki asekuracyjnej to zbyt ryzykowne ;) czekam na wiecej ;)
Też tak myślę, że bez linki asekuracyjnej to bym tam się nie pchał. Zapraszam w noc na Trzech Koronach (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=266987&p=3628679#post3628679).
Człowieczka zawsze można wystemplować lub zostawić, tak nie przeszkadza.
Kadr i warunki bardzo fajne.
Jednak wychodzenie poza platformę to już inna bajka...
Ciężko się nie zgodzić, jednak u nas w IE może platform nie ma zaś nie raz z kolegą Hobbie było się na lub przy "krawędzi" - zachowując przy tym oczywiście ostrożność!
Ludzie płacą, za oglądanie wyczynów Redbullowców.
Wydaje mi się że to sprawa indywidualna, choć może wielu osobą nie odpowiadać.