Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Statyw na aparat i do kamery

abdul
12-11-2015, 08:30
Posiadam kamerę JVC GZ-EX310BE oraz aparat (kompakt). Statywu potrzebuję głównie do kamery która ma kiepski stabilizator obrazu. Szukam statywu z głowicą lub statywu + głowica tak do 250 zł. Zależy mi na stabilności, lekkości ponieważ będzie pewnie często wykorzystywany w terenie.
Zależy mi na możliwości robienia płynnej modyfikacji położenia nagrywanego obiektu. Co polecacie?

SerU
12-11-2015, 10:17
No to na statywie za 250 PLN ciężko będzie spełnić Twoje założenia - szczególnie jeśli chodzi o płynność ruchu głowicy podczas nagrywania. Do tego potrzebne są głowice do wideo. Najtańsza z badziewnych to połowa Twojego budżetu - możesz kupić, ale na własne ryzyko. Do tego statyw, który ma być stabilny i można mu zaufać... Jak ma być choć przyzwoicie, to w tych pieniądzach się po prostu nie da. Dodaj jedynkę przed swoim budżetem i będzie OK :mrgreen:

m4z1
12-11-2015, 23:47
W tym budżecie rzeczywiście ciężko, np. taki się mieści w cenie: Vanguard Espod 203AP, powinien być ok

abdul
13-11-2015, 13:42
Fajny sprzęt, o coś takiego mi właśnie chodziło. Tylko trochę niski. Zastanawiam się nad Vanguard Espod 233AP. Czy głowica w tym statywie jest porównywalna do 203 AP? Czym się różnią?