Zobacz pełną wersję : [ Portret ] portret(y) nocą...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/11/22921883115_2d26b9ff85_b-2.jpg
źródło (https://flic.kr/p/AVwDgi)
A może jednak tradycyjnie cz/b? Bo kolor tych świateł troszkę boli. I klimat chyba zyska...
mOSAd miło Cię poczytać po przerwie
jakoś mnie ciągnie ten nieokiełznany misz-masz temperatur, mam w zamiarze kilka portretów tylko z wykorzystaniem świateł nocnych ulic
Jak najbardziej światła nocy są super, ale w połączeniu z portretem o wiele cięższa rzecz się robi... mnie osobiście tu akurat ta barwa skóry przeszkadza. Bo to nie jest ciepła żółć żarówki, ani zachodzącego słońca, ale taki niezdrowy odcień kojarzący się raczej z jakimś dziwnym zapomnianym oddziałem szpitala.
Jak najbardziej światła nocy są super, ale w połączeniu z portretem o wiele cięższa rzecz się robi... mnie osobiście tu akurat ta barwa skóry przeszkadza. Bo to nie jest ciepła żółć żarówki, ani zachodzącego słońca, ale taki niezdrowy odcień kojarzący się raczej z jakimś dziwnym zapomnianym oddziałem szpitala.
tu z założenia próżno było szukać przyjemnych doznań, nawet miejsce, które wybrałem jest już za dnia paskudne, nie mówiąc o nocy, człowiek się paskudnie tam czuje i tak to widziałem na zdjęciu,
dopiero rano otwieramy oczy i ponownie mamy zdrowy odcień skóry, to był tylko one more red nightmare...
Zdecydowanie czb - te barwy światła nie bardzo.
JacquesChacko
16-11-2015, 20:37
Zdecydowanie czb - te barwy światła nie bardzo.
A mnie się kolory podobają. Nadają filmowego klimatu całej scenie.
tu z założenia próżno było szukać przyjemnych doznań
Właśnie brakuje mi odzwierciedlenia tej atmosfery w twarzy modelki. Gdyby miała przestraszony wyraz twarzy albo może odwrotnie, jakieś drapieżne, krwiożercze i bezduszne spojrzenie byłoby świetnym dopełnieniem.
Mi również podoba się to światło tylko jak kolega wyżej mówi ta modelka trochę jakby wyciągnięta z innego świata.