PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret z piłką

Boleczek
05-11-2015, 19:47
No to muszę wyjaśnić tło - backstage - zdjęcia. Generalnie to studyjne zdjęcie całkowicie przypadkowe. Ustawiałem sobie w Gdynia Arena studio do pracowniczych head-shotów. Moje prowizoryczne studio znalazło się centralnie na przeciwko szatni zawodników Asseco Gdynia. Chłopaki schodzili zgrzani z treningu, a wśród nich - nowy rozgrywający Anthony Hickey. No i szybka akcja "commmmmon maaaannn", "sit here pleeeeease". Po 30 sekundach powstał portret. Światła stały jak stały ale wyszło całkiem miło ;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/11/GCSPORTRETY836-2.jpg
źródło (http://dawidlinkowski.pl/wp-content/uploads/2015/11/GCS-PORTRETY-836.jpg)

alf129
06-11-2015, 06:05
Ale załatwiłeś sprawę! Normalnie jako niegdyś zawodowiec myślałem ze to gracz NBA (piłka Spalding) którego nie rozpoznaje (nowych ciagle przybywa) a zdjęcie robione przez jakiegoś fotografa-asa ze Stanow. Gratuluje pomysłowości, wykonania i czekam na więcej zdjęc i pomysłów..

Krzysztof Orłowski
06-11-2015, 15:51
czasem człowiek musi się sollennie napracować na maleńki sukces a tu "całkowicie przypadkowo" i pstryk. Gratuluję!!!

mOSAd
07-11-2015, 15:39
No doskonale wyszło. Światła stały jak stały, ale widzę ich ze cztery, więc ciężko tu mówić o jakimkolwiek przypadku. ;) A że model dopisał - rzeczywiście pozostaje się cieszyć. Ale zasługi dobremu zdjęciu to nie ujmuje. Gratuluję.

PiKa
07-11-2015, 16:27
Szkoda że twarz trochę nie ostra

Boleczek
07-11-2015, 16:40
Szkoda że twarz trochę nie ostra

Sorry, ale każdy por skóry w 100% widać... Nie jest nieostra

- - - - kolejny post - - - - - -

No doskonale wyszło. Światła stały jak stały, ale widzę ich ze cztery, więc ciężko tu mówić o jakimkolwiek przypadku. ;) A że model dopisał - rzeczywiście pozostaje się cieszyć. Ale zasługi dobremu zdjęciu to nie ujmuje. Gratuluję.

Blisko. Świateł było trzy i dwie blendy. Ale były ustawione pod trochę inny kard. A jak Anthony wleciał to nie było opcji na poprawki ;)

rawkik30
08-11-2015, 02:19
Podoba się. Kadr. Trochę mniej podoba mi się pójście w kierunku niebieskości. Bardziej pasuje mi w odbiorze "autokolor" według Adobe.

alf129
08-11-2015, 12:21
Podoba się. Kadr. Trochę mniej podoba mi się pójście w kierunku niebieskości. Bardziej pasuje mi w odbiorze "autokolor" według Adobe.

E tam jest ok. Komercja full wypas

Zona
11-11-2015, 19:24
Cu-do! Wygląda jak zdjęcie robione do reklamy (ale takiej fajnej!).

answer86
12-11-2015, 19:52
Kurcze, fajnie wyszło. Mmasz może jakiś bs jak to wszystko było ustawione?