Zobacz pełną wersję : Jeszcze raz o data banku-Welland 940 czy Digimate II
Witam.
Temat był już poruszany wielokrotnie, ale nigdy nie było konkretnej odpowiedzi na postawione pytanie.
Naczytałem się o wadach digimate II ale nie słyszałem za wiele o Wellandzie.
Cenowo wyjdzie podobnie (Welland ok 80 + czytnik, ok 20, czy Digimate II ok. 100 zł) + oczywiście dysk twardy, ale to już mniej ważne.
No i co, nikt się nie wypowie?
wg mnie wypowiadać się powinien ktos, kto uzywa obu i ma jakies opinie. Z tym będzie problem.
Ja mam Digimate III więc nie moge obstawic nic. Ze swojego jestem zadowolony. Kolega ma wellanada, nie wiem jaki model - tez jest OK.
To ma zgrywać - i zapewne to robi o ile nie jest zepsute. Inne cech - zasilanie itp - masz podane w parametrach. Co ci mozna napisać?
Nie spodziewaj się, że inni podejma decyzje za ciebie.
A może ktoś wie jak jest z szybkością zapisu na dysku w przypadku obu data banków?
Ile zajmuje przegranie 2 GB Nefów?
W Wellandzie trochę mnie denerwuje, że za każdym razem będę musiał podłączać czytnik i trochę się boje, czy poradzę sobie z jego złożeniem.
Jestem strasznym niezdarą a czytałem, jak to komuś coś tam się ułamało.
Natomiast o Digimate II mało wiem, prócz tego, że jest zapewne poręczniejszy, ale i droższy.
Może ktoś kto ma chociaż jednen z w/w data banków się wypowie, np: ile zajmuje mu przegranie karty.
stary, Jacek ma racje. Zdaje mi sie, ze na sile szukasz dziury w calym. To jak kolejne z serii pytan 'czy warto kupic 50mm 1.8'. To jest porownywalnej klasy sprzet, nie ma co na sile doszukiwac sie roznic, bo przynajmniej w tym wypadku nie znajdziesz nic, co zdecydowanie przepchnie szale na jedna ze stron. Nawet jesli jeden zgrywa 1gb 2sek szybciej a drugi wolniej, to Cie to raczej nie zbawi. Kup jeden z nich, pobaw sie i sprawdz czy Ci odpowiada. Jak Ci calkiem nie przypasuje to sprzedaj albo oddaj (obecnie wielu sprzedawcow dopuszcza zwrot bez powodu) i kup drugi. Cos co dla jednych jest zaleta dla innych moze byc wada. Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie.
pozdrawiam i zycze udanego zakupu : )
Art.
Ok, dzięki.
Faktycznie, ciężko będzie znaleźć osobę która miała oba w dłoni.
Zobaczę, co pierwsze wpadnie mi w ręce i to kupie.
Pozdr.
(do zamknięcia)
A mam jeszcze prośbę.
Znalazłem coś takiego:
http://www.allegro.pl/item197100444__uniwersalny_bank_danych_x_driver_.h tml
Chciałem się zapytać, czym on różni się od Wellanda (prócz ceny oczywiście).
Jest 20 zł tańszy, a wygląda niemal identycznie.
Czy ktoś coś wie na ten temat?
I co, nikt nie porównywał Wellanda z tym X-Driver'em?
Są bardzo podobne z wyglądu, ale co poza tym?
Jutro (lub raczej pojutrze) będę się na coś decydował.
Pewnie padnie na tego X-drivera (ma wejście USB więc nie trzeba dodatkowego kabla, a jest nawet tańszy od Wellanda) ale jeszcze myślę.
Znalazłem jeszcze coś takiego:
http://allegro.pl/item196740199_foto_bank_cyber_mate_eh_25bd_z_dyski em_60gb.html
Nie mogę znaleźć informacji o nim, więc może wy wiecie coś na ten temat.
Pogadałem z paroma osobami i nakierowały mnie na DigiMate.
Tylko nie wiem czy II czy III?
Czym różni się II od III?
Już miałem "w ręku" Digimate III +, gość sprzedawał nówkę za 130 zł, a tu się okazuje, że uszkodzony, a była to ostatnia sztuka, i cała zabawa od początku.
Welland odpadł więc nie biorę go pod uwagę, zostaje Digimate III, coś takiego jak CYBER MATE EH-25BD i Image Tank III.
Czy ktoś z was używał Image Tanka?
Jak się sprawuje w porównaniu do Digimate?
Bo o Cybe mate raczej nikt nic nie wie?