Zobacz pełną wersję : Zamiennik Vertex300
Cześć koleżanki i koledzy. Szukam zamiennik wielkościowy plecaka vertex 300. Mam taką perełkę Mekko C38 ale jest trochę za duży. Plecak ma służyć głownie jako transportowiec sprzętu z auta do domu z domu do auta. Najbardziej odpowiadała by mi jakośc tego mekko na marginesie super wykonanie ale z tego co szukam chyba już ich nie produkują. Dlatego jesli ktoś posiada jakiś namiar na ebay lub alie to byłbym niezmiernie wdzięczny.
Rossi_PL
03-11-2015, 13:35
Cześć koleżanki i koledzy. Szukam zamiennik wielkościowy plecaka vertex 300. Mam taką perełkę Mekko C38 ale jest trochę za duży. Plecak ma służyć głownie jako transportowiec sprzętu z auta do domu z domu do auta. Najbardziej odpowiadała by mi jakośc tego mekko na marginesie super wykonanie ale z tego co szukam chyba już ich nie produkują. Dlatego jesli ktoś posiada jakiś namiar na ebay lub alie to byłbym niezmiernie wdzięczny.
Czemu akurat szukasz zamiennika Vertexa a nie samego Vertexa 300 ? Rozumiem, że już miałeś/macałeś i coś Ci w nim nie pasowało? Pytam z ciekawości bo jakiś czas temu szukając plecaka o podobnych kryteriach do Twoich spomiędzy Tamraca 8x i Vertexa 300 wybrałem właśnie tego drugiego. Oba na bardzo wysokim poziomie, Tamrac do tego ma lepiej przymocowaną główną rękojeść za którą podnosi się plecak z pozycji stojącej i ma jeszcze masywniejszy system nośny - pas biodrowy i naramienne. Ale są i tego minusy i dlatego uznałem, że w Vertex 300 jest już to na tyle grube, że mi wystarczy... ale za to można całe szelki, pas biodrowy, wszystkie paseczki schować za specjalnie schowaną w "podłodze" płachtą materiału zasuwaną na suwak. Świetna opcja przy transporcie dom-auto-sesja bo nic Ci się nie plącze między nogami i nie ciągnie po ziemii. Polecam:)
jesli przenoszenie auto-dom to czy musi byc plecak?
Nie musi być plecak ale nie może być plastik. Czyli duża torba a ta już do noszenia znacznej ilości sprzętu nie jest tak wygodna jak plecak. Ale gdyby nawet to i tak cena jest też bardzo wysoka.
komprende!
Verteksy sa teraz w dobrych cenach, wiec mozna kupic. opcjonalnie mozesz pomyslec o Pro Trekkerze, bo chociaz to jest bardziej plecak zaprojektowany pod dlugie lazenie, to tez dzieki uchwytom bocznym bardzo wygodnie sie go w rekach przenosi
Proponujesz mi plecak za ponad 1 tys PLN :-( Szukam coś tańszego tak jak wcześniej pisałem ala mój ulubiony Mekko. Nie muszę mieć znaczka Lowepro, Tamrac