Zobacz pełną wersję : Czasem brak zapisu na karcie CF Apacer zdjęcia w Nikon d200
WiToLd46
02-11-2015, 10:10
Dlaczego nie zawsze udaje się zapis zdjęcia na karcie CF w Nikon D200
bo karta jakas niewiadomojaka...
Zmień kartę. Ew. sformatuj najpierw w komputerze, później jeszcze raz w aparacie. Jak masz sprężone powietrze, przedmuchaj delikatnie styki. Ostateczna diagnoza - luzy lub szwankująca elektronika w body.
Jak to "apacer" to marka karty, to nic dziwnego, że nie chce działać.
Użyj markowej kart (nie jej podrobki), to wszystko będzie dzialac poprawnie.
WiToLd46
03-11-2015, 19:47
Sformatowałem w komputerze,później w aparacie. Zobaczę za jakiś czas czy to pomogło
stachmuszel
04-11-2015, 19:39
Uzyj markowej karty.
Uzyj markowej karty.
Tylko że markowe również mogą być podrabiane, czasami trudno odróżnić podróbkę od oryginału.
Tylko że markowe również mogą być podrabiane, czasami trudno odróżnić podróbkę od oryginału.
ale akurat przy "marce" apacer nie musi się dużo zastanawiać czy jest ona ceniona/szanowana/znana czy nie. Kolega przynajmniej wie że ma niepodrabianą kartę Apacer :D
Marcin_gda
08-11-2015, 01:49
Nie tylko tylko Apacer. Miałem takie same problemy z Sandiskiem - zdarzyło wie to raz albo dwa. IMO to bug w D200, być może w połączeniu z gripem. Problem zniknął po wyjęciu i włożeniu baterii.
Borat1979
08-11-2015, 13:18
Nie tylko tylko Apacer. Miałem takie same problemy z Sandiskiem - zdarzyło wie to raz albo dwa. IMO to bug w D200, być może w połączeniu z gripem. Problem zniknął po wyjęciu i włożeniu baterii.
To pewnie taki sam SanDisk jak z tego Apacera Acer :mrgreen:
WiToLd46
12-11-2015, 23:21
Właśnie mam na stałe z aparatem grip ND200P PROFESSIONAL .Po odpowiednim zaprogramowaniu możliwa jest realizacja wykonywania samodzielnie fotek.
Mam też 2 karty WD SILICONDRIVE 4 GB PATA SSD-CO4G-3500.Na tych kartach też zdarzają się puste strzały.Może to wina tego gripa?
Borat1979
12-11-2015, 23:27
Mam też 2 karty WD SILICONDRIVE 4 GB PATA SSD-CO4G-3500.
Jezu drogi! Gdzie wy te wynalazki kupujecie? Czy to naprawdę taki ból wydać kilkadziesiąt złotych więcej na sprawdzonego SanDiska?
stachmuszel
13-11-2015, 11:16
Też pierwszy raz słyszę o czymś takim ;-)
Ja nawet nie wiedziałem, że WesternDigital robi karty pamięci :)
[..]Może to wina tego gripa?
... to sprawdź ;)
WiToLd46
15-11-2015, 10:49
W internecie
- - - - kolejny post - - - - - -
Jezu drogi! Gdzie wy te wynalazki kupujecie? Czy to naprawdę taki ból wydać kilkadziesiąt złotych więcej na sprawdzonego SanDiska?
W internecie
Jest takie stare, zacne powiedzenie a mianowicie "z g*w*a bata nie ukręcisz"...
Jaki jest sens wydawania kasy na szajs a potem głowienia się dlaczego nie działa? Szajs się błyszczy, niekoniecznie działa.