PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Winter is coming."

Adam Majchrzak
29-10-2015, 18:15
...no właśnie, nadchodzi. Moja ulubiona pora roku, tak rzadko odwiedzająca południowe rejony Albionu.

Zapraszam pod pomnik poświęcony jakże dzielnemu wierzchowcowi, który to goniąc za lisem, roku pańskiego 1733, poniósł swego szalonego pana w padół głęboki na dwadzieścia pięć stóp!
Ten zwariowany duet następnej jesieni w niewielkiej wiosce nieopodal Winchesteru, wygrał odznakę jakże prestiżowych wówczas polowań na lisy.

Oryginalna inskrypcja z płyty owego monumentu:

"Underneath lies buried a horse,
the property of Paulet St. John Esq.,
that in the month of September 1733
leaped into a chalk pit twentyfive feet deep
a foxhunting with his master on his back.
And in October 1734
he won the Hunters Plate on Worthy Downs
and was rode by his owner
and was entered in the name of
"Beware Chalk Pit". "

Pozdrawiam odwiedzających :smile:
(i zachęcam do oglądania na ciemnym forum ;) )

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/10/YT9Eec-2.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img903/2144/YT9Eec.jpg)

merkator
29-10-2015, 19:04
Lubię taki minimalizm. Choć osobiście ciut inaczej bym skadrował i dodał dyskretną ramkę by odciąć biel, ale to drobiazg. Obrazek jest sympatyczny ;)

Adam Majchrzak
29-10-2015, 19:15
Dziękuję ;)
Kusiło mnie, co by zamknąć to w kwadracie od prawej, ale wybrałem z większą ilością powietrza.
Co do ramki, to lubię je i kiedyś się w nie bawiłem, ale to było dość wtórne :lol: więc czas coś zmienić :p
(Dlatego zachęcałem do oglądania na "forum ciemne")

Pozdrawiam =)

Franek_
30-10-2015, 01:01
Jak minimalizm to minimalizm.

+

JK
30-10-2015, 13:09
Eee tam. Minimalizm by był, gdyby tylko wierzchołek tej wieży było widać. ;)

nimnull
30-10-2015, 13:41
Jasne czy ciemnie forum nie ma znaczenia, to nie pomoże zdjęciu, które moim zdaniem jest słabe.
Na plus opis.
Pozdrawiam Mirek

Ned Stark
30-10-2015, 13:49
Właśnie czytam trzeci raz sagę Martina i mnie tytuł przyciągnął.... i spodziewałem się czegoś, a tu nic....

stock
30-10-2015, 14:07
bywały takie sytuacje na forum wielokrotnie w których to opisy zdecydowanie wygrywały ze zdjęciami. Tu jest tak samo. Może fota niekoniecznie do kosza bo zamysł jakiś może i był, ale publiczne pokazywanie ? Hmm.. Ja tu niestety nic ciekawego nie widze. Zdjęcie jakich milion na świecie.

Adam Majchrzak
03-11-2015, 00:57
Jak minimalizm to minimalizm.

Tak mi się skojarzyło ;) (https://youtu.be/DtIpdGayg8c?t=5m34s)

Eee tam. Minimalizm by był, gdyby tylko wierzchołek tej wieży było widać. ;)

No wiesz, nie chciałem popadać w skajności :lol:

Jasne czy ciemnie forum nie ma znaczenia, to nie pomoże zdjęciu, które moim zdaniem jest słabe.
Na plus opis.
Pozdrawiam Mirek

Właśnie czytam trzeci raz sagę Martina i mnie tytuł przyciągnął.... i spodziewałem się czegoś, a tu nic....

bywały takie sytuacje na forum wielokrotnie w których to opisy zdecydowanie wygrywały ze zdjęciami. Tu jest tak samo. Może fota niekoniecznie do kosza bo zamysł jakiś może i był, ale publiczne pokazywanie ? Hmm.. Ja tu niestety nic ciekawego nie widze. Zdjęcie jakich milion na świecie.

O gustach się nie dyskutuje, rozumiem Wasze zdanie i Wasze racje, nie dowiedziałem się jednak od Was co i jak zrobić, by moje zdjęcia były lepsze. ;)
@ stock - pozwól zatem, że to ja zadecyduję co pokazywać publicznie :mrgreen:

Pozdrawiam =]