Zobacz pełną wersję : Voking vk 800 - warta uwagi ?
piter_vag
27-10-2015, 17:47
Witam, pytanie jak w temacie - czy lampa voking vk 800 jest warta uwagi ? Z tego co jest napisane w opisie ma całkiem dobre osiągi i jest tania w zakupie. Czy posiada ktoś tą lampe i mógłby podzielić opinią na jej temat ? Z góry dzieki za info
Raczej nie warto... co strona, to inne parametry ma ta lampa... opinii w internecie brak.
Zapomnij. Kupiłem na próbę - to miała być czwarta, kolejna do zabawy w CLS oraz awaryjnie (np w razie uszkodzenia innych) do wsadzenia na sanki. W CLS-ie (jako slave) po TTL-u jeszcze było jako tako - naświetlała w miarę poprawnie. Wsadzona w sanki aparatu w TTl-u kompletny rozjazd - na pełnej dziurze (przysłona 1,8 ) niedoświetlała o 1,5 ev, w miarę przymykania przysłony stopień niedoświetlenia się zmniejszał - gdzieś w granicach przysłony 5,6 zaczynało być akceptowalnie. Ponieważ stopień niedoświetlenia zmieniał się wraz z ustawiona przysłoną - kompensowanie tego ustawieniami naświetlenia/błysku w body byłoby mocno upierdliwe (przy każdej przysłonie inne). Drugi egzemplarz - to samo. Zwróciłem do sklepu i zapomniałem. Jak chcesz coś tańszego od Nikona - to tylko sprawdzone np. Yongnuo.