Zobacz pełną wersję : Newell Power Bank
Czy ktoś używał Newell Power Bank PB-EN15. Chodzi dokładnie o ten model http://fotozakupy.pl/newell-power-bank-pb-en15-nikon-d7100d7000d800/40472s
Zgodnie z tym co podają na stronie pasuje do D7100/D7000/D800. Powinien chyba pasować również do d750. Pytanie czy można do tego podpiąć inne power banki?
Nie wiem, nasunęła się jedynie myśl, czy przy tej cenie i gabarytach nie lepiej dodatkowe, naładowane aku.
Nie wiem, nasunęła się jedynie myśl, czy przy tej cenie i gabarytach nie lepiej dodatkowe, naładowane aku.
Lepiej jeżeli możesz je wymienić. Co jednak zrobić gdy chcesz długo fotografować bez możliwości wymiany baterii, która skutkuje poruszeniem aparatu zamontowanego na statywie.
To nie załapałem. Chodzi Tobie o bezpośrednie podłączenie power banku do aparatu jako źródła zasilania? Może się nie sprawdzić. Generalnie power banki są przystosowane do ładowania /doładowania/ akumulatorów małym prądem. Nie sprawdzałem ile ciągnie prądu Nikon, ale może się nie dogadać z bankiem. Na stronie pisze, że w zestawie jest adapter baterii, czyli przelotka: power bank - aku Nikona, służąca do doładowania.
Ja to rozumiem tak, że power bank robi jako zasilanie aparatu. Pytanie na ile starcza i czy można podłączyć inny power bank.