Zobacz pełną wersję : Plecak na 300 2.8 + body
Witam,
Czy ktoś może polecić plecak w którym zmieszczą się:
- 300 2.8 (idealnie z osłoną przeciwsłoneczną założoną jak do robienia zdjęć)
- D700 + grip podpięte do ww obiektywu
- monopod lub statyw (mogą być na zewnątrz na paski)
Możliwie z opcji tańszych - bez zbędnych bajerów, będzie używany rzadko ale w konkretnym celu
jak rzadko to polecam "dożywotni", czyli - LOVEPRO CompuTrekker AW
Lowepro Flipside 400 AW, można dostać za 2 stówki nowy. Mam taki i jestem bardzo zadowolony, posiada dobre mocowanie statywowe + pokrowiec od deszczu.
Tutaj sprawdzisz co się mieści LINK (http://www.cambags.com/backpacks/lowepro-flipside-400-aw), 300mm wejdzie ale bez osłony.
Jest tez większy Lowepro Flipside 500 AW, mieści 500mm f4 więc powinien pasować, cena jednak skacze do 450zł.
Dzięki za info. Faktycznie patrząc się po wymiarach wejdzie 300 2.8 (osłona w odwrotnie) a cena (allegro) wygląda bardzo OK.
Mogę potwierdzić, że Lowepro Flipside 400 AW to dobry pomysł:
- cena ~200zł (nowy, z serwisu aukcyjnego)
- wchodzi 300 2.8 zapięte do body z gripem (ale osłona na 300 2.8 z pozycji odwrotnej)
- zostaje miejsca na 3-4 mniejsze obiektywy lub (na oko) 70-200 2.8
Niestety nowe Lowepro Flipside 400 za 200pln z allegro to podrobki, ********e, ale podrobki...
Nawet jeśli to mi to w żaden sposób nie przeszkadza - miało stosunkowo mało kosztować i spełniać swoje zadanie, które zbyt złożone nie jest ;)
Ok, tylko mówię bo często wypisują o dożywotniej gwarancji
BTW czy przegrodki w tym plecaku z allegro są sztywne? Nie wywala się cały sprzęt z nich? Poważnie myślę o tym plecaku
Nie umiem obiektywnie odpowiedzieć na to pytanie. Przegródki jak przegródki :)
Zasadniczo czy jak otwierasz plecak po chodzeniu z nim na plecach obiektywy są nadal w swoich przegródkach, czy mix wala się po plecaku? :)
Ja z założenia nosze zawsze mocno wypchane przegródki więc nic takiego mi sie nie dzieje (gdybym chciał nosić 2-3 mniejsze obiektywy to od tego mam normalną torbę na ramię).
Do plecaka wchodzi bez kłopotu 300 2.8 + zapięte body z gripem + 3 mniejsze obiektywy i przy moim ustawieniu przegródek (pod konkretne obiektywy) wszystko się trzyma.
Aczkolwiek mam wrażenie, że przegródki są gorszej jakości niż te w torbie na ramie (też lowepro ale z innego źródła) - tak czy inaczej to już szukanie problemów na siłę. Ogólnie plecak sprawia wrażenie badzo solidnie wykonanego (może faktycznie poza przegródkami)
To teraz bardziej obiektywnie. Zapakowałem dzisiaj 300 2.8 i 3 obiektywy. Mniejsze obiektywy w przegródkach (dość na ścisk). Wyjąłem samego 300 i chodziłem około 3h w te i we wte (między głównym torem i wybiegiem prezentacyjnym na wyścigach konnych). Na koniec sprawdziłem - obiektywy były na miejscu ;)
Widzę, że już kupiłeś, a chciałem polecić Think Tank Photo plecak StreetWalker HardDrive ( http://www.fotoplus.pl/torby-fotograficzne/plecaki/Street-Walker-Hard-Drive ), ma jeszcze kieszeń na laptopa do 15". Używam go od 3 lat i jestem super zadowolony. Wchdzi do nie go bez problemu aparat z 2,8/300 z założoną osłoną, drugie body, 2,8/70-200 i ze dwa obiektywy oraz laptop i jakieś drobiazgi jeszcze.