PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mglisto, lodkowo, panoramicznie...

Greg77
20-10-2015, 20:55
Panorama z 18 kadrow poziomych, dwa poziomy po 9 zdjec z 50mm 1.8.

Zdjecie o dlugosci 1024px tylko pogladowo, prosze klinkac w zdjecie do ogladania 1800px na dlugim boku (http://greg77.net/z/pano-copy1800x.jpg).

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://greg77.net/z/pano-copy1024x.jpg)

dyli
20-10-2015, 21:05
Patrzę na zdjęcie - myślę - super!
Patrzę na nick - myślę - no jasne ;)

Gratuluję!

Pyzik
20-10-2015, 21:17
Dla mnie cudo. :-) Podziwiam charakterystyczny dla Ciebie pietyzm jeśli chodzi o kadrowanie.

...ale i tak darowałbym sobie tę panoramę i zostawił z tego kadru to, co najlepsze. tzn. jego środek. Mimo wszystko, mam bardzo drobne wrażenie, że krzaki po bokach są zbyt sugestywne - mało malarskie, by dorównać temu co dzieje się w środku kadru... No ale umówmy się to drobiazg. Zdjęcie jest naprawdę świetne.

maniak666
20-10-2015, 21:35
No i teraz to jest inna rozmowa. Detal, o którym wspominałes jest widoczny. Tak radykalnie jak Pyzik bym nie docinał, ale krzaczory z lewej bez wielkiej szkody można by wyeliminować, myslę nawet, ze lewa od tej wysepki z tyłu mogłaby się zaczynać. I nie sądzę zeby w takim układzie prawa zbytnio ciążyła, bo łódka przez fakt znalezienia się w mocnym punkcie wystarczająco zrównoważyłaby całosc. Pomijam fakt, że przy długosci 1800 całosc byłaby sporo szersza.

Sebastianito
20-10-2015, 21:36
Oj jak bardzo... mi się nie podoba... wyprane z kolorów.. ni to białe ni to czarne. Nie moje klimaty.

Adam Majchrzak
20-10-2015, 22:58
18 kadrów, fju fju... (jaki Ty masz komputer??? :-P :lol: )
Bardzo podoba mi się, że zjechałeś z lukrowanego tonu i zapodajesz (mam nadzieję, że to postępująca tendencja) takie stonowane obrazki.
Dla mnie super!
... ale kadrowanie za Maniakiem ;)
Pozdrawiam =]

Greg77
20-10-2015, 23:15
...ale i tak darowałbym sobie tę panoramę i zostawił z tego kadru to, co najlepsze. tzn. jego środek. Mimo wszystko, mam bardzo drobne wrażenie, że krzaki po bokach są zbyt sugestywne - mało malarskie, by dorównać temu co dzieje się w środku kadru... No ale umówmy się to drobiazg. Zdjęcie jest naprawdę świetne.

hehehe mam wycinek ze srodka na tapecie :D

No i teraz to jest inna rozmowa. Detal, o którym wspominałes jest widoczny. Tak radykalnie jak Pyzik bym nie docinał, ale krzaczory z lewej bez wielkiej szkody można by wyeliminować, myslę nawet, ze lewa od tej wysepki z tyłu mogłaby się zaczynać. I nie sądzę zeby w takim układzie prawa zbytnio ciążyła, bo łódka przez fakt znalezienia się w mocnym punkcie wystarczająco zrównoważyłaby całosc. Pomijam fakt, że przy długosci 1800 całosc byłaby sporo szersza.

Widzisz Andrew, czesciowo sie zgodze a czesciowo juz nie, pewnie gdybym przycial tak jak mowiasz to bym sie oswoil i bylo by ok, ale kombinowalem i faktycznie chcialem te lodke w mocnym punkcie, wydawalo mi sie zbyt lyso...;)

Oj jak bardzo... mi się nie podoba... wyprane z kolorów.. ni to białe ni to czarne. Nie moje klimaty.

Nie znasz sie;)
A na serio Sebek tak tam bylo, mglisto a wschodzace slonce z tylu za mgla:(

18 kadrów, fju fju... (jaki Ty masz komputer??? :-P :lol: )
Bardzo podoba mi się, że zjechałeś z lukrowanego tonu i zapodajesz (mam nadzieję, że to postępująca tendencja) takie stonowane obrazki.
Dla mnie super!
... ale kadrowanie za Maniakiem ;)
Pozdrawiam =]

Wiesz z tymi kolorami to u mnie jest...jak mowia elastycznie, jak widze i jak czuje tak robie, tutaj koloro w nie bylo i juz ;)

Nikonozaur
21-10-2015, 00:48
Wielkość jednak czyni różnicę. ;) Teraz jest jak trzeba.

Sebastianito
21-10-2015, 18:37
2x podchodze do tego zdjecia... no nie potrafie nic zmienić w swojej wypowiedzi wcześniejszej

Hubal77
21-10-2015, 19:27
super!!!

Nikonozaur
21-10-2015, 20:36
2x podchodze do tego zdjecia... no nie potrafie nic zmienić w swojej wypowiedzi wcześniejszej
Bo jak nie ma odpowiedniej dawki fioletu i różu to fota nie liczy się... ;)