Zobacz pełną wersję : Chodzi o Apple ID
Witam,
Udało się komuś założyć Apple ID dla dziecka aby zainstalować jakąś darmową app. bez podawania
nr karty kredytowej??
Wchodzę na apple.pl daje nowy Appel ID wpisuje wszystkie dane jakie chce. ID się zrobił - OK
Wchodzę na Apple Store wybieram aplikacje free i co .... on chce nr karty kredytowej bo pisze,
że jestem tu pierwszy raz. Kur.. ja chce zainstalować apkę free po co nr karty kredytowej???
W liście kart nie ma pozycji Brak. Bo takie ekrany gdzieś w necie znalazłem. U mnie takiego
wpisu nie było.
Pozdr., Fumio.
RobertMiernik
17-10-2015, 14:45
Możesz podać kartę a później usunąć po założeniu konta, u mnie też nie było opcji "brak"...
Karta kredytowa czasami służy do potwierdzenia pełnoletności.
Karta kredytowa czasami służy do potwierdzenia pełnoletności.
...szczególnie jak się konto zakłada dziecku :mrgreen:
RobertMiernik
17-10-2015, 15:43
...pewnie regulamin mowi ze dzieci i ryby kont moec nie powinny...
Jest to jednak bardzo dziwna sprawa. Wiadomo, że dzieci instalują co popadnie
i nie czytają w co klikają. Obawiam się, że zostanie jednak jakiś ślad po tej karcie
i bedą kiedyś z tego problemy (myślę o działaniach typu hack). Kolejna sprawa
to zawsze to konto jednak będzie powiązane z tą jedną kartą, która kiedyś na chwilę
ale jednak była wprowadzona. Czyli klops!
Pozdr., Fumio.
A masz problem by założyć oddzielny rachunek , właśnie do takich celów o jakim piszesz? Rachunek z saldem niewiele wyższym od zera. Wtedy ewentualni hackerzy mogą cię cmoknąć w..... zero. A inne przywileje z tytułu posiadania karty bedziesz miał.
Zrob wirtualna karte pre-paid, uzyj numeru I zlikwiduj karte.
Zrob wirtualna karte pre-paid, uzyj numeru I zlikwiduj karte.
No tak to chyba jedyny sposób ;-)
Dzięki.
Pozdrawiam.
Od czasu kiedy mi dzieciak w growych mikro platnosciach umniejszyl saldo kredytowki o 1600 PLN w ciagu miesiaca, wszedzie podaje numery pre-paida (ledwo-ledwo zasilonego).
Na iPad mini, który służy tylko jako terminal do płatności kartami, też chciało numer karty, kliknąłem anuluj czy jakoś tak i miałem dostęp do Apple Store, zainstalowałem odpowiednią aplikację (Mobile Merchant) i nie musiałem podawać żadnego numeru karty kredytowej. Śmiga jak trzeba.
iPhony i iPady i raczej wszystko na i jakoś tak nie najlepiej mi się kojarzy.
Olać ten n punkt i powinno pójść dalej.
Nie znam iX, mnie przydazylo sie na Kindle Fire, Google Play tez wywala wielkie "ostrzezenie" zeby podac sposob platnosci aby korzystac - tyle ze jest tam opcja "Dalej" bez podawania czegokolwiek.
Jest to jednak bardzo dziwna sprawa. Wiadomo, że dzieci instalują co popadnie
i nie czytają w co klikają. Obawiam się, że zostanie jednak jakiś ślad po tej karcie
i bedą kiedyś z tego problemy (myślę o działaniach typu hack). Kolejna sprawa
to zawsze to konto jednak będzie powiązane z tą jedną kartą, która kiedyś na chwilę
ale jednak była wprowadzona. Czyli klops!
Pozdr., Fumio.
Nie będzie śladu i nie będzie problemu. Po założeniu konta zmieniasz metodę płatności. Lepiej by było gdybyś dziecko dopisał do chmury rodzinnej jako jej organizator, wtedy pobierane aplikacje dostaniesz do akceptacji (o ile się nie mylę nawet bezpłatne). I tak każdą płatność trzeba potwierdzać AppleID więc dziecko nie wykona mikropłatności.
Cmura rodzinna to kolejny jakiś chory pomysł. Podajemy komuś skład mojej rodziny, moje karty, imiona, adresy. etc...
Ja takie dane mam dla siebie. Nie używam kart kredytowych bo nie mam takiej potrzeby i nie widzę
powodu aby ładować te wszystkie informacje na inne serwery nad którymi nie mam kontroli a na pewno
prędzej czy późnej jakiś haker będzie miał. Ja po prostu chciałem zainstalować no moim kupionym
legalnie za gotówkę sprzęcie jedną aplikacje.
.:Gerard:.
18-10-2015, 12:28
Pytałem córki i ona zarejestrowała sie na stronie Apple bez podawania nr. karty kredytowej stworzyła ID przez podanie e-Mail którego używała dla iTunes
tym samym ID logowala sie na telefonie i darmowe Appsy mogla pobierać a dopiero przy płatnych krzyczało o podanie nr. konta karty kredytowej.
Cmura rodzinna to kolejny jakiś chory pomysł. Podajemy komuś skład mojej rodziny, moje karty, imiona, adresy. etc...
Ja takie dane mam dla siebie. Nie używam kart kredytowych bo nie mam takiej potrzeby i nie widzę
powodu aby ładować te wszystkie informacje na inne serwery nad którymi nie mam kontroli a na pewno
prędzej czy późnej jakiś haker będzie miał. Ja po prostu chciałem zainstalować no moim kupionym
legalnie za gotówkę sprzęcie jedną aplikacje.
To pozostaje wirtualna karta.
Możesz to zrobić. Musisz nie mieć konta na telefonie bądź tablecie i wtedy wejść do sklepu i zakupić darmowa aplikację. W tym momencie pozwoli Ci się zarejestrować i używać konta do darmowych aplikacji bez karty.