Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] moje miasto nocą
kilka pierwszych kadrów...
1.
5.
EDIT - brak zdjęć na serwerze flickr. Szkoda.
kilka słów komentarza,
to pierwsze, bez specjalnego zamysłu zrobione zdjęcia, na dodatek trzy wykonane rosyjskim Heliosem, który okazał się dla mnie zupełnie nieprzewidywalny (także dziękujemy za współpracę)
kwestia sprzętowa jest tu dość ważna, ja bym chciał, by jak najwięcej zależało ode mnie, więc muszę to jeszcze przemyśleć
jak się uda, to będę wrzucał raz na czas kilka kadrów z nocnego życia miasteczka, w którym już za dnia nic się nie dzieje:)
rawkik30
17-10-2015, 22:32
No to poczekam(y) ;-) Ale może z większą selekcją? Z pierwszej serii osobiście zostawiłbym 1 i 3.
No to poczekam(y) ;-) Ale może z większą selekcją? Z pierwszej serii osobiście zostawiłbym 1 i 3.
Dzięki za odzew, próbuję ryzykownie, już po raz drugi, zachęcić do jakiejś wymiany zdań nt zdjęć ulicznych, takich, których może spróbować każdy, na swoim podwórku. Oczywiście świetny zestaw fotografii mógłby bardziej do tego przekonać. Czy zrobił to mój poprzedni cykl "godzina od domu", tego nie wiem, ale jeśli choć jedna osoba spróbowała wyjść z aparatem na ulice to juz sukces. Namawiam, aby się tym zając długoterminowo, pokazuję, że rodzi się to w w bólach i robię sobie przy tym antyreklamę, pokazując jak leci także mniej udane zdjęcia:)
Wiesz co? W tym secie nie chce się dyskutować o kadrach, ostrości itp, itd. Dla mnie jest zwyczajnie ciepło, przyjemnie tak zwyczajnie miło...
Jeśli na kilka osób w ten sposób zadziałały Twoje foty to świadczy, że nie tylko to co idealne jest na plus. Wątek będę śledził, bo sam jestem na mieście prawie dzień w dzień.
rawkik30
18-10-2015, 22:25
... pokazuję, że rodzi się to w w bólach i robię sobie przy tym antyreklamę, pokazując jak leci także mniej udane zdjęcia:)
Nie bywam często, ale kojarzę Twoje inne zdjęcia i o antyreklamę raczej bym się nie martwił. Zmiana obiektywu, o której pisałeś. Być może selekcja, o której wspomniałem, ale w końcu to przecież Twoje pomysły na zdjęcia - mój odbiór wcale nie musi być zgodny z Twoim zamysłem.
Trudny temat serii sobie wybrałeś jak mi się wydaje, ale będę czekać na kolejne zdjęcie, licząc, że się nie rozczaruję. Nieregularnie jak na razie na forum bywam, ale może uda mi się nie zapomnieć tego tematu. Dużo zależy też od tego, co nam następnym razem pokażesz.
No to powodzenia życzę w szukaniu kadrów :-)
pierwszy spacer za mną, zdjęcia wywołane - czas spać...
6.
20.
JacquesChacko
21-10-2015, 09:13
9, 15 i 16 świetne ! Mają w sobie to "coś", wywołują emocje, opowiadają historię nocnego miasta, dobre kadry i fantastyczne kolory.
Alkinoos
22-10-2015, 00:10
Ooo, są dobre strzały. Wrzucaj.
Czasami też walczyłem nocą, ale materiał odpoczywa i nie patrzę na niego.
A mi się spodobała 6. Da się wyciągnąć kolory z przepalonych świateł? Albo z tych siódemek na 9?
dziękuję za komentarze,
>>sl011 ja nie techniczny jestem
z dzisiejszego przedświtu
21.