PDA

Zobacz pełną wersję : Blenda 120x180cm 5w1 MASSA, a jej jakość

upsss
12-10-2015, 13:34
Kupiłem blendę 120x180cm 5w1 firmy MASSA, ale nie podoba mi się to, że nie da się jej "płasko rozłożyć". Sama wewnętrzna biała blenda jest ok, ale po założeniu pokrowca (innej strony/koloru) jej dwa skrajne narożniki (po przekątnej) się nieco wyginają (np. górny lewy do tyłu, a dolny prawy do przodu - i odwrotnie, tak jakby pokrowiec był za mały).
Wiem, że to chińszczyzna, ale jej czarną stronę chciałem wykorzystywać również jako tło w kadrach portretowych - niestety jest tak wygięta, że tło nie jest płaskie.

Proszę o opinie tych, którzy mają tak duże blendy - czy jest to wada konkretnego egzemplarza, czy to standard w chińskich blendach? Może inne firmy, takie jak F&V lub Quantuum robią pod tym względem lepsze blendy? Nie chcę inwestować w markowy sprzęt, a tę blendę najprawdopodobniej oddam - chyba, że napiszecie, że wszystkie tanie blendy tak się zachowują.

RobertMiernik
12-10-2015, 13:52
Nawet jeśli po wyjęciu z pudełka będą płaskie jest duża szansa, że po jakimś czasie się zwichrują.

Powierzchnia jest płaska, tylko blenda nie leży równo na podłodze tak? W czym Ci to przeszkadza?