PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Kampania Centrum Spotkania Kultur

christipoher
09-10-2015, 02:21
Witajcie, chciałbym zaprezentować jedną z moich prac na potrzeby kampanii wizerunkowej Centrum Spotkania Kultur w Lublinie. Celem kampanii było sfotografowanie mody z wplecieniem kreatywnym logo w zdjecie- w jednym postawiłem na frzyzurę i taki oto efekt :)
Miłego oglądania
pozdrawiam
K.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/10/700x1000j_shewwwa-1.jpg
źródło (http://s10.ifotos.pl/img/700x1000j_shewwwa.jpg)

mOSAd
07-11-2015, 16:05
Pomysł fajny, ale...
Zamiast super, wyszło po prostu porządnie. Efekt zaprzepaściłeś na kilka sposobów moim zdaniem.
Kadr - dół zdjęcia, mimo świetnej sylwetki, jest nudny. Czyli całość bym zacieśnił i to mocno. Można też pomyśleć nad bardziej szalonym kadrem w takim przypadku z dużą ilością tła i logo w centrum. Modelka mogłaby być pewnie nawet do góry nogami lub z boku zdjęcia.
Clarity - za dużo i daje się to we znaki (obwódki krawędzi). Czyli nadrabianie błędów technicznych poprzez obróbkę. Tu rozumiem przez to ustawienie świateł inne niż byś oczekiwał po gotowym zdjęciu. Prawdopodobnie zbyt miękkie to światło wyszło (kontrast), albo obiektyw niepotrzebnie otwarty zbyt mocno i krawędzie uciekły. Samo zdjęcie wygląda jak portrecik dowodowy niemalże.
Czyli kreatywność w umiejscowieniu logo jest, natomiast w prezentacji już nie i mam dysonans.

christipoher
28-12-2015, 13:44
mOSAd

Odpowiadam na konstruktywną krytykę, uważam, że fajnie jak ktoś komentuje :)
Kadr nudny- te zdjęcia jako "czyste zdjecia" bedą używane do reklamy i wymógiem była ich stosunkowa neutralność, przeanalizuj kampanie dużych marek np gucci, nike, ect ect gdzie logo jest jako product placement, wszystkie zdjęcia do kampanii zostały wykonane w takiej konwencji.
Clarity- rozczaruję Cię ale nie było używane, mogę pokazać Ci zdjęcie przed i po, co do światła, wszystko zależy od przekazu- tutaj w założeniu miało być jak najprostsze i takie jest. Światło nie było za miękkie - giant 5 bez dyfuzji.
Rozumiem Twój dysonans :) ale do tego zdjecia będą potem dodawane napisy i przekaz będzie inny.

Pomysł fajny, ale...
Zamiast super, wyszło po prostu porządnie. Efekt zaprzepaściłeś na kilka sposobów moim zdaniem.
Kadr - dół zdjęcia, mimo świetnej sylwetki, jest nudny. Czyli całość bym zacieśnił i to mocno. Można też pomyśleć nad bardziej szalonym kadrem w takim przypadku z dużą ilością tła i logo w centrum. Modelka mogłaby być pewnie nawet do góry nogami lub z boku zdjęcia.
Clarity - za dużo i daje się to we znaki (obwódki krawędzi). Czyli nadrabianie błędów technicznych poprzez obróbkę. Tu rozumiem przez to ustawienie świateł inne niż byś oczekiwał po gotowym zdjęciu. Prawdopodobnie zbyt miękkie to światło wyszło (kontrast), albo obiektyw niepotrzebnie otwarty zbyt mocno i krawędzie uciekły. Samo zdjęcie wygląda jak portrecik dowodowy niemalże.
Czyli kreatywność w umiejscowieniu logo jest, natomiast w prezentacji już nie i mam dysonans.

Rafal_Boruch
13-01-2016, 11:14
Hejt , hejt, hejt.. to już mają do siebie fora internetowe :) Moim zdaniem bardzo ciekawy pomysł - gratulacje również dla fryzjera. Osobiście uważam, że jeżeli robiłeś tak symetryczny portret (również logo jest symetryczne) to dobrze by było, żeby światło też było ustawione symetrycznie a nie delikatnie z prawej. Kardr na dole nie jest nudny .. on po prostu nie rozprasza bo najważniejsza część zdjęcia to górna część kardu... :) Pozdrawiam

sowson
13-01-2016, 22:27
Mi jak najbardziej pasuje tu prostota i minimalizm ----> jasny przekaz.

Jacek_Z
15-01-2016, 01:34
Hejt , hejt, hejt.. to już mają do siebie fora internetowe :)A mOSAd to hejter?
Ja nie wiem gdzie ty tu widzisz hejt. Lepiej byś się wypowiadał wtedy gdy lepiej poznasz forum. I osoby o których się wypowiadasz.

PiotrPJ
19-01-2016, 09:17
Hejt , hejt, hejt.. to już mają do siebie fora internetowe

mOASD hejterem? lol ale smutny

tuturutu
28-01-2016, 14:11
moze sie czepiam ale mam nieodparte wrazenie, iz owlosione logo jest doklejone. jakos takos swiatlo na nim inaczej swieci... i jeszcze ten biustonosz... poprostu sie czepiam ;]