PDA

Zobacz pełną wersję : ColorPerfect

biegly
07-10-2015, 17:17
Szanowna publiczności potrzebuję*wskazówki odnośnie tej wtyczki.
Może jest tu jakiś posiadacz tego softu i odpowie mi na pytanie, jak zrobić full screen?
Szukałem, ale ni w ząb (a krzyżyków, kwadracików nie ma po rogach!)
Wielkość okna mam na połowę ekranu, aż szkoda oczu ;)

Jacek_Z
07-10-2015, 19:28
Wytłumacz mi proszę dlaczego to pytanie zamieściłeś w dziale "aparaty tradycyjne". Zastanawiaja mnie zawsze jakie ktos mógł mieć tak odległe skojarzenia.
Na forum od 2007 r. Sporo postów. I co?

biegly
08-10-2015, 17:59
Oprogramowanie jest tylko dla użytkowników aparatów analogowych.
Z racji tego, że tam jest więcej posiadaczy takiego sprzętu i zaglądają ludzie zainteresowani fotografią tradycyjną.
Większe prawdopodobieństwo uzyskania odpowiedzi.
Tu post może zginąć między LR a PS.

c-man
10-10-2015, 14:39
Na stronie producenta (tak, wiem jak ona wygląda i że nie zachęca do czytania) była zdaje się wyjaśniona kwestia powiększania okna przy nowszych wersjach PS i większej rozdzielczości ekranów.
Coś tam trzeba chyba ściągnąć. Nie wytłumaczę nic poza tym, bo ja na tyle na ile używałem zadowoliłem się małym oknem.
Pamiętaj tylko że są chyba dwie strony oficjalne - stara i nowa. Sami podkreślają że zawartość jest różna, więc trzeba przeczytać obie.
Dużo wgryzania się. Przeczytałem kiedyś całość i jestem pewien że kwestia rozmiaru okna i jego powiększenia była tam opisana (choć ja się nią akurat wtedy nie interesowałem).

biegly
10-10-2015, 15:06
Ok, dziękuję bardzo.
Przejże strony, może coś da się znaleźć

c-man
10-10-2015, 15:22
"Dialog Size: The preview image for ColorPerfect is designed to fit within the constraints of Photoshop running on a system with a 1024 x 768 display. Users running higher resolutions need a larger dialog box so the preview image will be larger. Photoshop prohibits resizing third-party plug-ins so to meet this need we have a Plug-In Sizes page where users can download a zip archive of the ColorPerfect plug in in sixteen dialog sizes including wide screen versions. New users need to install and try the standard downloads above before trying to install one of larger dialog versions. The 64-bit Mac ColorPerfect has a resizable dialog and so is not represented on the Plug-In Sizes page."

"After you have installed and tried the download package you may (probably will) find that you would like the ColorPerfect dialog to have a larger preview, more in keeping with the size of your display. We have a selection of different dialog sizes to select from. To avoid confusion, please download and install the complete ColorPerfect package, just above, and look at the contained ReadMe before you try to install a larger dialog. Note that this is not necessary for the 64-bit Mac version, which has a resizable dialog."

http://www.c-f-systems.com/Plug-ins.html

biegly
10-10-2015, 18:04
Dzięki clostermann ,
Ja już wiem wszystko ;)

c-man
10-10-2015, 19:47
Ależ proszę bardzo :)
Dodam jeszcze tylko że trafiłem na ten wątek przez "Aparaty tradycyjne", bo tylko ten dział przeglądam ;)

biegly
10-10-2015, 20:37
Tak też założyłem, że tam będzie miało to sens.
Ale nie ważne, dzięki za pomoc i pozdrawiam.