Zobacz pełną wersję : D300 autoISO
Koledzy pomóżcie - gdzie wyłącza się ISO-AUTO (jest to na wyświetlaczu). Z góry dziękuję.
Pozdro
Wiesiek
W menu. Tam gdzie ustawia sie w nim ISO.
Nie pamiętam czy w D300 to działało: klawisz ISO + przednie pokrętło. Jak nie to w menu: MENU FOTOGRAFOWANIA -> Ustawienia czułości ISO
Nie pamiętam czy w D300 to działało: klawisz ISO + przednie pokrętło. Jak nie to w menu: MENU FOTOGRAFOWANIA -> Ustawienia czułości ISO
W menu się tego nie ustawia. Jak naciskam przycisk zewnętrzy ISO i używam wybieraka i nastawię 200 to po puszczeniu dalej jest ISO Auto
Pozdro
Wiesiek
W menu. Na końcu skali ISO masz autoISO. Musisz zejść z tej nastawy i wybrac jakiekolwiek ISO. A potem będziesz sobie wybierał ISO poprzez guzik i pokrętło.
W menu. Na końcu skali ISO masz autoISO. Musisz zejść z tej nastawy i wybrac jakiekolwiek ISO. A potem będziesz sobie wybierał ISO poprzez guzik i pokrętło.
Wielkie dzięki - nigdy tego nie używałem, później sprzedałem koledze a teraz gdy poprosił mnie o zlikwidowanie tej opcji to... taka siara:D.
pozdro
Wiesiek