Zobacz pełną wersję : Zmiana komputera przy licencji LR_CC i PS_CC
Mam wykupione LR_CC i PS_CC na maka.
Będę zmieniał komputer i nie mogę dotrzeć do informacji jak to będzie przebiegać od strony formalnej i czysto technicznej.
Zamiana może się odbyć wariantowo ale jeszcze nie zdecydowałem się którą wersję wybiorę.
A. Zamiana Maka na Maka czyli tylko zmiana sprzetu
B. Zamiana Maka na PC a więc zmiana i sprzetu i systemu
Czy ktos ma wiedze i doswiadczenie? Szczegolnie obawiam sie wariantu B czyli konieczności zmiany wersji oprogramowania.
Mam wykupione LR_CC i PS_CC na maka.
Będę zmieniał komputer i nie mogę dotrzeć do informacji jak to będzie przebiegać od strony formalnej i czysto technicznej.
Zamiana może się odbyć wariantowo ale jeszcze nie zdecydowałem się którą wersję wybiorę.
A. Zamiana Maka na Maka czyli tylko zmiana sprzetu
B. Zamiana Maka na PC a więc zmiana i sprzetu i systemu
Czy ktos ma wiedze i doswiadczenie? Szczegolnie obawiam sie wariantu B czyli konieczności zmiany wersji oprogramowania.
W przypadku CC sprawa jest prosta (w obu przypadkach). Deaktywujesz produkt na starej maszynie, instalujesz na nowej, aktywujesz i po zawodach. Nie pomyl deaktywacji z odinstalowaniem.
W przypadku CS i wariancie B, sprawa komplikuje się, ponieważ potrzebna jest licencja dla nowego systemu. Helpdesk Adobe jest wtedy dość pomocny.
A nie jest przypadkiem tak, że przy CC licencja obowiązuje na PC i MAC?
Od strony technicznej - logujesz się na koncie Adobe CC, ściągasz, co masz ściągnąć, instalujesz i działa ;)
dzięki za wskazówki.
jak na razie to wydaje mie się , że dezaktywacja i ponowna aktywacja załatwia sprawę przy wariancie A i z bardzo dużym prawdopodobieństwem przy wariancie B również.
Ale może jakiś praktyk jeszcze zabierze głos.
Dezaktywowaną aplikację można w dowolnej chwili aktywować ponownie. Nie ma konieczności odinstalowywania aplikacji z komputera w celu jej dezaktywacji. Odinstalowanie aplikacji nie powoduje dezaktywacji licencji.
Pojedyncza licencja na oprogramowanie firmy Adobe umożliwia instalację aplikacji na dwóch komputerach, na przykład w domu i w biurze. Aby zainstalować aplikację na trzecim komputerze, należy najpierw dezaktywować jedną z instalacji aplikacji