Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Lady in red
Witajcie,
co myślicie o tym kadrze?
"Lady in red"
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/09/21645484220_c5a42e93f5_bjpgwidth1024heig-1.jpg" width="1024" height="682" alt="lady in red"
źródło (https://farm1.staticflickr.com/644/21645484220_c5a42e93f5_b.jpg\" width=\"1024\" height=\"682\" alt=\"Lady in Red\")
sokolnik
30-09-2015, 12:20
Ładnie wyszło ( oglądam na tel )
hostman22
30-09-2015, 16:20
a ja nic nie widzę :(
Kadr, kompozycja, zestawienie kolorów - wszystko bardzo mi się podoba:-) Nie wiem tylko czy troszkę nie za bardzo przepalona jest ta biała ściana w słońcu (może to kwestia monitora)... ale ogólnie bardzo na tak, pięknie :-)
Na telefonie wyglądało ślicznie, na laptopie wygląda źle. Juz tłumaczę - to kwestia kontrastu i wyświetlacza. Samo zdjęcie OK - skromne, mało elementów, mało kolorów, czysta kompozycja.
rawkik30
03-10-2015, 23:31
Jeśli "in red", to "blue" z prawej bym wyciął (raczej kadr 1:1 bym widział).
No i drzwi w tle nie powinny być bardziej "red" niż tytułowa Lady...
Chyba wiesz, że chodzi o czerwoną sukienkę jak w znanej piosence (nie otoczenie) więc nie będę przez nią kastrował kadru z nieba. Cyklady kojarzą się z błękitnymi kopułkami i bielonymi domami, te kolory dominują. Wybrałem szeroki kadr ze względu na ciekawą architekturę bizantyjską w tle (XVw.), miejsce z resztą ikoniczne dla Mykonos. Myślę, że ciężar kompozycji i ułożenie elementów od lewej do prawej współgrają ze sobą. Kwadratów raczej u mnie nie znajdziesz ale zobaczę sobie o czym mówisz. Co do drzwi, u mnie są pomarańczowe, jednak lejdi skutecznie odwraca od nich moją uwagę :)
Dzięki za opinie, zobaczę jeszcze czy coś da się wyciągnąć z pionowych kadrów. Wiatr wiał niemiłosiernie i ciężko było okiełznać włosy i sukienkę.
Jeśli "in red", to "blue" z prawej bym wyciął (raczej kadr 1:1 bym widział).
No, tutaj akurat taki zabieg całkowicie zepsułby pięknie zakomponowane zdjęcie. Poszarpana linia muru biegnie po przekątnej kadru, dla równowagi czerwony akcent sukienki - prosta, klasyczna kompozycja.
Powiedziałbym tak... prawie.
Jako zdjęcie pamiątkowe z wakacji - fajne.
Ale jako zdjęcie pozowane modelkowe - nie. Modelka w cieniu zamiast w słońcu. To wymusiłoby lepszą grę kontrastem i światłem i nadało modelce odpowiednią rangę.
Myślę, że zdjęcie tam w zaułku po prawej, koło drzwi i na tle ściany byłoby rewelacyjne jeżeli je dobrze podać.
Przy takiej pogodnie i tle, kontrasty bym wykorzystywał, bo da się, choć proste nie jest.
Wtedy mur by zasłonił dół modelki.
Modelka w ostrym słońcu to same problemy.
No i fotograf oczywiście razem z nimi, a nie tu gdzie obecnie. A że słońce to same problemy, to jasne, ale za to jakie efekty jak dobrze się to wykorzysta!
Dla mnie rewelacja -gratulacje