Zobacz pełną wersję : LR - synchronizacja i zastosowanie zmian w plikach
Mam pewien problem...ustawiam w LR parametry na jednym zdjęciu, wykonuję synchronizację na pozostałe (powiedzmy 2000 klatek, bo to timelapse) i tu pojawia się problem, bo pozostałe pliki są zmieniane dopiero jak je otworze (pojawia się loading...) albo muszę przesuwać pasek biblioteki i czekać przy każdych kilkudziesięciu klatkach. Masakra...czy nie da się gdzieś kliknąć odśwież wszystkie/zastosuj do wszystkich. Generalnie synchronizacja sama powinna to zrobić...a nie żebym musiał otwierać pozostałe zdjęcia
Z czego to wynika...macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
2pompony
29-09-2015, 13:05
One (zdjęćia) się synchronizują samodzielnie, to tylko generuje się podgląd. Słowem synchronizacja nastąpiła, a teraz tylko jak chcesz ją zobaczyć, to podgląd się musi wygenerować.
A nad zwiększeniem wydajności myślą w Adobe, ale na razie wychodzi im słabo.
Synchronizacja robi co ma robić. Tobie tylko nie wyświetla się od razu zmiany w miniaturach, które są generowane z opóźnieniem i tylko jeśli jest taka potrzeba.
To samo tyczy się podglądu - skoro zrobiła zmiany na plikach, to ich podgląd musi być na nowo wygenerowany, a ten jest robiony tylko przy imporcie, albo w czasie otworzenia podglądu zdjęcia.
Wymusić ponowną generację poglądów możesz z górnego menu.
No właśnie nie sam podgląd...też tak myślałem. Olałem to żeby się podglądy zaktualizowały...zapuściłem robienie timelapsa...i okazało się, że co któreś zdjęcie jest bez zmian...i dopiero po kliknięciu się pojawiły.
Więc to nie same podglądy ale zastosowanie zmian też...jak wymusić żeby LR to zrobił dla wszystkich fotek bez ich klikania...
- - - - kolejny post - - - - - -
Wymusić ponowną generację poglądów możesz z górnego menu. A konkretniej?
Borat1979
29-09-2015, 13:20
Library/Previews/Build 1:1 Previews
Zapuściłem...zobaczymy czy to coś da, bo sama synchronizacja wcale nie zmieniła wszystkich zdjęć i timelapsa miałem "poszatkowanego" fotkami bez zmian