PDA

Zobacz pełną wersję : Lightroom utrudnienia przy eksporcie plików.

Borat1979
25-09-2015, 16:14
Po powrocie z wakacji sporo rzeźbie w LR i coraz bardziej zaczyna mnie wkurzać jedna sprawa. Przykładowo przeglądam sobie zdjęcia wybieram powiedzmy dziesięć z danej serii i obrabiam. Wszytko cacy fotki obrobione więc można by je podesłać znajomym czy wrzucić na stronę. Wybieram export ustawiam co trzeba i dość często jest taka sytuacja, że z tych dziesięciu fotek jedna, dwie czasem połowa nie chce się wyeksportować. Zaznaczam więc te, które nie poszły i jednym razem wyeksportuje innym razem wcale, jeszcze innym kilka pójdzie reszta nie. Niektóre muszę pojedynczo po kilka razy żeby załapało. Jak zmienię katalog docelowy to albo wszystkie się wyeksportują albo kilka nie. Z tym że tym razem będą to już inne pliki niż te, które nie eksportowały się przy poprzedniej próbie. Nie zdarza się to za każdym razem tylko co jakiś czas.

Ma ktoś podobne problemy albo pomysł czym to może być spowodowane?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://oha34q.dm2304.livefilestore.com/y3pDMKW6p9FXnmgFBwsc9_dAuV_k9PzAQeCptUDYskx5NExbrG eUs2dC6EVvHFiTZ_MH6C8FSt8WnSlfujpVLSVz1sy-JQmDyByRAVWD5u2XjvMLpA49hyv7cx1Zvzjx7lUwjfITunEXBa 990ftd69EOQ/LR-export.png?psid=1)

zbyszekD7000
25-09-2015, 20:02
też to miałem, ale jako przyczynę upatrywałem wolny komp, zwłaszcza się to działo kiedy po obróbce eksportowałem dużo plików, jak zresetowałem LR i odpaliłem go ponownie i robiłem tylko export to raczej szło, ale exportowałem około 500-1000 zdjęć jednorazowo. Przyczyny takiego zachowania nie znalazłem. Tylko u mnie objawiało się to nie błędem tylko brakowało mi jakiś plików po eksporcie. Poradziłem sobie że eksportowałem mniejsze ilości jednorazowo. Ale to może być inny przypadek niż Twój.

SerU
25-09-2015, 22:31
Zgodzę się ze Zbyszkiem - tutaj problemem może być wydajność PC-ta. Też brakowało mi kilku plików po eksporcie. Widać ten typ tak ma i już ;)

zoom2
25-09-2015, 23:46
Powiem niestety idiotycznie. Też tak miewałem i nigdy nie wiedziałem dlaczego. Włączam sie tym kretyńskim postem bo chętnie prześledzę rozwiązanie tego problemu.

Borat1979
26-09-2015, 00:36
też to miałem, ale jako przyczynę upatrywałem wolny komp, zwłaszcza się to działo kiedy po obróbce eksportowałem dużo plików, jak zresetowałem LR i odpaliłem go ponownie i robiłem tylko export to raczej szło, ale exportowałem około 500-1000 zdjęć jednorazowo.

Ale minie to nie jest kwestia ilości zdjęć bo coś takiego jego mam nawet przy 5 fotkach.

zbyszekD7000
26-09-2015, 09:19
No właśnie i to jest dziwne, a próbowałeś od razu po uruchomieniu LR zrobić export ?