PDA

Zobacz pełną wersję : ViewNX2 zawodzi na Windows 8.1 64 bit

MilekS
23-09-2015, 19:36
Od chwili zainstalowania na nowym lapku ViewNX2 wysypuje się przy przeglądaniu niektóych katalogow z NEF-ami. Wygląda to tak jakby podgląd niektórych plików wywalał go. Ładują się miniaturki na ekran i jest OK, przewijam okno dalej, pojawiają się nowe miniaturki i... aplikacja przestaje działać.
Po zaktualizowaniu wersji ViewNX2 problem pozostał, przejawia się w tych samych miejscach tzn. w tych samych katalogach (NIE WSZYSTKICH!).
Na 32-bitowej wersji Windows w starszym komputerze nie ma tego problemu.

lukatom
24-09-2015, 11:38
Mam podobnie i nie wiem dlaczego. Reinstalacja nie pomaga.

mmluty
24-09-2015, 12:58
Nie wiem dlaczego u Was są takie objawy, mogę tylko powiedzieć, że mam zainstalowany na Win8.1 64 bit ViewNX2 i nie spotkałem się z takimi przypadkami więc nie jest to raczej jakaś "fundamentalna" niezgodność systemu i programu.

qwerty44
24-09-2015, 15:34
Może trzeba po odinstalowaniu ViewNX2 - uruchomić "nikonowski czyściciel kluczy rejestru w Windowsie" (RegSweeper2) i wtedy ponownie zainstalować ViewNX2.
https://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/54883

nikoniarz
24-09-2015, 16:20
Mialem tak na Win7 64bit. Zadne czyscicele nie pomagaly. U mnie wywalal najczesciej katalogi na utworzone na pulpicie. Przeszlo samo, czyli tak samo jak przyszlo. Przypuszczam, ze gryzlo sie z jakimś programem.

MilekS
25-09-2015, 01:03
Odinstalowanie i czyściciele raczej nie mogą pomóc, po zainstalowaniu na nowym, prawie czystym kompie toto się pojawiło, i niestety trwa.

marcys
28-09-2015, 22:58
Mi po ostatniej aktualizacji wysypuje się co chwila wersja na OSX. Myślę, że spierniczyli coś po całości.

krupek
06-10-2015, 19:48
Od chwili zainstalowania na nowym lapku ViewNX2 wysypuje się przy przeglądaniu niektóych katalogow z NEF-ami. Wygląda to tak jakby podgląd niektórych plików wywalał go. Ładują się miniaturki na ekran i jest OK, przewijam okno dalej, pojawiają się nowe miniaturki i... aplikacja przestaje działać.
Po zaktualizowaniu wersji ViewNX2 problem pozostał, przejawia się w tych samych miejscach tzn. w tych samych katalogach (NIE WSZYSTKICH!).
Na 32-bitowej wersji Windows w starszym komputerze nie ma tego problemu.

Mi jak zaczyna sie wywalac tak program to wywalam katalogi TEMP w ktorych soft trzyma miniatury, pliki tymczasowe od zjec itp itd.

restart kompa i znow dziala ile mu sie chce :)