Zobacz pełną wersję : ViewNX2 zawodzi na Windows 8.1 64 bit
Od chwili zainstalowania na nowym lapku ViewNX2 wysypuje się przy przeglądaniu niektóych katalogow z NEF-ami. Wygląda to tak jakby podgląd niektórych plików wywalał go. Ładują się miniaturki na ekran i jest OK, przewijam okno dalej, pojawiają się nowe miniaturki i... aplikacja przestaje działać.
Po zaktualizowaniu wersji ViewNX2 problem pozostał, przejawia się w tych samych miejscach tzn. w tych samych katalogach (NIE WSZYSTKICH!).
Na 32-bitowej wersji Windows w starszym komputerze nie ma tego problemu.
Mam podobnie i nie wiem dlaczego. Reinstalacja nie pomaga.
Nie wiem dlaczego u Was są takie objawy, mogę tylko powiedzieć, że mam zainstalowany na Win8.1 64 bit ViewNX2 i nie spotkałem się z takimi przypadkami więc nie jest to raczej jakaś "fundamentalna" niezgodność systemu i programu.
qwerty44
24-09-2015, 15:34
Może trzeba po odinstalowaniu ViewNX2 - uruchomić "nikonowski czyściciel kluczy rejestru w Windowsie" (RegSweeper2) i wtedy ponownie zainstalować ViewNX2.
https://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/54883
nikoniarz
24-09-2015, 16:20
Mialem tak na Win7 64bit. Zadne czyscicele nie pomagaly. U mnie wywalal najczesciej katalogi na utworzone na pulpicie. Przeszlo samo, czyli tak samo jak przyszlo. Przypuszczam, ze gryzlo sie z jakimś programem.
Odinstalowanie i czyściciele raczej nie mogą pomóc, po zainstalowaniu na nowym, prawie czystym kompie toto się pojawiło, i niestety trwa.
Mi po ostatniej aktualizacji wysypuje się co chwila wersja na OSX. Myślę, że spierniczyli coś po całości.
Od chwili zainstalowania na nowym lapku ViewNX2 wysypuje się przy przeglądaniu niektóych katalogow z NEF-ami. Wygląda to tak jakby podgląd niektórych plików wywalał go. Ładują się miniaturki na ekran i jest OK, przewijam okno dalej, pojawiają się nowe miniaturki i... aplikacja przestaje działać.
Po zaktualizowaniu wersji ViewNX2 problem pozostał, przejawia się w tych samych miejscach tzn. w tych samych katalogach (NIE WSZYSTKICH!).
Na 32-bitowej wersji Windows w starszym komputerze nie ma tego problemu.
Mi jak zaczyna sie wywalac tak program to wywalam katalogi TEMP w ktorych soft trzyma miniatury, pliki tymczasowe od zjec itp itd.
restart kompa i znow dziala ile mu sie chce :)