PDA

Zobacz pełną wersję : Tokina 500 f8

sikor
15-05-2007, 17:06
Od razu powiem ze szukałem ale nic o tym szkiełku nie ma

Tokina 500mm f8...mogę ją nabyć za małe pieniądze i też żadnych rewelacji się nie spodziewam ale napiszcie czy warto chociaż spróbować tym się "pobawić"...
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam

wigi
15-05-2007, 18:06
Myślę, że nie warto w to wchodzić. Przy tak ciemnym obiektywie czasy będą bardzo długie i masz praktycznie każde zdjęcie poruszone. Przypuszczam, że jakość zdjęć też będzie słabiutka. Myślę, że jeśli kupisz to szkło, to szybko się go pozbędziesz.

MYSZ
16-05-2007, 15:31
Czy chodzi o ten lustrzany z Allegro? Nie mam czegoś takiego, ale posiadam 500 Nikkor, własnie reflex i bez przesady z tym czasem, trzeba zwiekszyć ISO- korzystam z 400, obiektyw oczywiscie w trybie manualnym, musiałem dokupic monopod:) i czasy przy słoneczku wychodzą jakieś 1/600 - 1/1600, ostrzenie manual i jedyny problem mały kat widzenia, bokeh kwestia gustu a foty? z cyfrówką winietuje dosyć mocno ale taaa ogniskowa:) no i bardzo mała GO co czasami ładnie wygląda, reasumując, ze statywem, lub np monopodem da się robić ciekawe foty za stosunkowo małe pieniądze, fajne "portreciki" z dużego dystansu:)

Tu masz cos o reflexach
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/reflex/500mm.htm

njght_84
20-05-2007, 15:33
zapodajcie jakas galeryjka z reflexow:)

Rycerz
07-04-2008, 17:30
ja sobie pozwalam odgrzebac ten temat bo czy ktos ma TERAZ takie szkiełko i uzywa? mozna zobaczyc przykładowe zdjecia...?? a moze ktos ma nikora lustrzanego?