PDA

Zobacz pełną wersję : Uszkodzony papier solution fineart - może ktoś ma pomysł?

Marcin_gda
15-09-2015, 08:52
Nabyłem paczkę A2 Solution Fineart (Siakieś 300pln). Przyszła uszkodzona, bo okazało się, że nie "umieją" zrobić tak prostej operacji jak zapakowanie. Zgłosiłem do Faltera, miła panienka kazała czekać na powrót speca od reklamacji z urlopu. Świeży i wypoczęty spec zadziałał w sposób, który mi kojarzy się z pokazaniem jednego z palców (bynajmniej nie kciuka). Aaaa, w międzyczasie mieli awarię internetu, więc nie odpowiadali na maile. Awaria na tyle długa, żeby prawa konsumenckie nie mogły zadziałać. Trzy dni im naprawiali.

Tyle tytułem wstępu, gdyby komuś mogło się przydać na przyszłość w wyciąganiu wniosków.

Ja zostałem z papierem, który ma uszkodzony narożnik (ok 2x2cm). Narożnik jest lekko pofalowany, i ma linię, gdzie naruszona została struktura papieru.

Ma kto pomysł, co można z tym zrobić (poza zmniejszeniem formatu do A3+)?
Żelazko? Korniki?

Bo zmiana dostawcy jest niemal pewna. Szkoda, polubiłem ten papier.

HYPER
15-09-2015, 11:07
zobacz moze delikatne przeprasowanie przrz bibule a pozniej pozostaje druk z jakas ramka szerokosci np. 2cm.
wszystko zalezy od prezentacji tych wydrukow bo mozna pozniej poszukac jakies ramy, ktore zakryja ten defekt jesli nadal bedzie widoczny.

jesli nie potrzebujesz koniecznie A2 to mozesz minimalnie sciac szerokosc i dlugosc tak zeby zachowac proporcje bokow. to jest o tyle niefajne, ze tracisz na formacie i troche wiecej zabawy podczas druku.

Czornyj
15-09-2015, 11:17
Papiery fineartowe można bardzo ładnie i skutecznie prasować, byle nie przesadzić z temperaturą (bo pożółkną). Osobiście stosuję do tego celu prasowalnicę do gaci Planeta Europress, można ją (lub podobną) dostać na allegro za 50-100pln.

rlat
15-09-2015, 20:22
Ot wniosek by nie kupować u faltera.
Kupowałem ostatnio tace serwingowe kamienne, w firmie "Technica" bodajże. Paczka przyjechała ok, pracownik przyjął nie sprawdzał zawartości przy kurierze. Okazało się, że jedna z tac jest uszkodzona. Napisałem do firmy czy przyjmą reklamację (chociaż nie zgłaszaliśmy obiekcji przy przyjęciu paczki), dwa dni później przyjechała nowa taca. Można i tak. Jako klient z przyjemnością do nich wrócę.