Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jessica
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/09/01870cc210d220c0-2.jpg
źródło (http://images67.fotosik.pl/1180/01870cc210d220c0.jpg)
Oczy za jasno, skora za gladko, za żółto. Za duza GO. Świerki w tle przeszkadzaja.
Oczy za jasno, skora za gladko, za żółto. Za duza GO. Świerki w tle przeszkadzaja.... i modelka taka jakaś ubrana i tylko góra na zdjęciu. Lepiej to było faceta postawić z Kawasaki Vulcan. Koszową fotkę strzeliłeś? Lepiej czas na piwo było przeznaczyć ;)
--------------------------------------------------
Trochę brutalnie w kolorach i kontraście wyszło. Może masz inne?
Z oczami faktycznie przesadziłam, zaczynają świecić światłem własnym :(
Nieśmiało zapytam, czy duża GO jest tutaj takim dużym błędem?
No nad obróbką skóry muszę sporo popracować, niestety nie jestem w tym doświadczona
... i modelka taka jakaś ubrana i tylko góra na zdjęciu. Lepiej to było faceta postawić z Kawasaki Vulcan. Koszową fotkę strzeliłeś? Lepiej czas na piwo było przeznaczyć ;)
--------------------------------------------------
Trochę brutalnie w kolorach i kontraście wyszło. Może masz inne?
Mam inne, ale się boję :)
Na moim etapie zaawansowania to akurat każda chwila poświęcona na zdjęcia jest cenna. Nawet na te nieudane, w końcu człowiek się uczy na błędach :)
Modelka sobie akurat życzy mieć na zdjęciach górne partie. I w ubraniu.
Kolory rzeczywiście mocno żywe i kontrastowe wyszły, ciemnawo tam trochę było, ale powiem szczerze, że akurat jakoś mi się spodobała taka wersja. Może to kwestia mojego subiektywizmu i braku doświadczenia, może kwestia gustu :)
Andrzej1974
16-09-2015, 07:27
Z oczami faktycznie przesadziłam, zaczynają świecić światłem własnym :( [...]
Nie da się ukryć... ;-)
[...] No nad obróbką skóry muszę sporo popracować, niestety nie jestem w tym doświadczona [...]
MZ... im mniej ingerencji... hmm... tym lepiej... ;-)
gdariusz
02-10-2015, 23:07
Technicznie daje radę. Zależy na jakim monitorze sie oglada. Niestety zdjecie nie ma duszy, nie porywa.
Nieśmiało zapytam, czy duża GO jest tutaj takim dużym błędem?
Błędem nie, IMHO byłoby "ładniej" :)
Może powinnam zapomnieć o tym wątku i zostawić Jess w spokoju, ale kiedyś sobie obiecałam, że postaram się poprawić to co spartoliłam tu obróbką, Oczu nie tykałam, starałam się złagodzić kontrast. Mam nadzieję, ze jest lepiej.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/02/9c033cb99e2ff6c9-1.jpg
źródło (http://images77.fotosik.pl/294/9c033cb99e2ff6c9.jpg)
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej. Nie ma już efektu "lewitujących ust", który towarzyszy niemal każdej przesadzonej modelkowej postprodukcji. Zostało jeszcze coś wykombinować z tłem. Faktycznie, jak już spostrzegł RaditZ - wprowadza pewnien nieład do kompozycji. Myślę, że spokojnie znalazłabyś jakieś podobne do tych bezpośrednio za modelką krzaki w swoich zdjęciach żeby z nich coś dosztukować. Taki zabieg znacznie uspokoiłby i wzmocnił odbiór przyjemnych kształtów modelki. Ogólnie - zdjęcie w nowszej wersji jest znacznie przyjemniejsze i da się oglądać.
Myślę, że spokojnie znalazłabyś jakieś podobne do tych bezpośrednio za modelką krzaki w swoich zdjęciach żeby z nich coś dosztukować.
W moim wykonaniu to może być "ciekawy" efekt. :D W wolnym czasie postaram się pokombinować.
Dzięki za opinię.
Krzaczory mi tak nie przeszkadzają jak ręka cięta wzdłuż. Przez to, że jest tak wzdłuż zakryta włosami.
Usuń te rękę. Całkowicie. Wiem, to trochę zabawy w PS jest :)
Krzaczory mi tak nie przeszkadzają jak ręka cięta wzdłuż. Przez to, że jest tak wzdłuż zakryta włosami.
Usuń te rękę. Całkowicie. Wiem, to trochę zabawy w PS jest :)
Faktycznie lepiej by było bez tej reki. Nie wiem czy jestem w stanie to ogarnąć, ale popróbuję.
No niekorzystny układ cieni na obręczy barkowej powoduje efekt wyrastajacego garba.
No niekorzystny układ cieni na obręczy barkowej powoduje efekt wyrastajacego garba.
no zawsze coś :) racja - dopiero teraz to widzę, to też kwestia ustawienia ręki modelki, ona chyba wychyliła ramię do przodu.
Dziękuję za komentarz.