PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jessica

Lumiko
14-09-2015, 21:26
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/09/01870cc210d220c0-2.jpg
źródło (http://images67.fotosik.pl/1180/01870cc210d220c0.jpg)

RaditZ
14-09-2015, 21:58
Oczy za jasno, skora za gladko, za żółto. Za duza GO. Świerki w tle przeszkadzaja.

amirez
15-09-2015, 20:05
Oczy za jasno, skora za gladko, za żółto. Za duza GO. Świerki w tle przeszkadzaja.... i modelka taka jakaś ubrana i tylko góra na zdjęciu. Lepiej to było faceta postawić z Kawasaki Vulcan. Koszową fotkę strzeliłeś? Lepiej czas na piwo było przeznaczyć ;)
--------------------------------------------------
Trochę brutalnie w kolorach i kontraście wyszło. Może masz inne?

Lumiko
15-09-2015, 21:58
Z oczami faktycznie przesadziłam, zaczynają świecić światłem własnym :(
Nieśmiało zapytam, czy duża GO jest tutaj takim dużym błędem?
No nad obróbką skóry muszę sporo popracować, niestety nie jestem w tym doświadczona

... i modelka taka jakaś ubrana i tylko góra na zdjęciu. Lepiej to było faceta postawić z Kawasaki Vulcan. Koszową fotkę strzeliłeś? Lepiej czas na piwo było przeznaczyć ;)
--------------------------------------------------
Trochę brutalnie w kolorach i kontraście wyszło. Może masz inne?
Mam inne, ale się boję :)

Na moim etapie zaawansowania to akurat każda chwila poświęcona na zdjęcia jest cenna. Nawet na te nieudane, w końcu człowiek się uczy na błędach :)

Modelka sobie akurat życzy mieć na zdjęciach górne partie. I w ubraniu.

Kolory rzeczywiście mocno żywe i kontrastowe wyszły, ciemnawo tam trochę było, ale powiem szczerze, że akurat jakoś mi się spodobała taka wersja. Może to kwestia mojego subiektywizmu i braku doświadczenia, może kwestia gustu :)

Andrzej1974
16-09-2015, 07:27
Z oczami faktycznie przesadziłam, zaczynają świecić światłem własnym :( [...]

Nie da się ukryć... ;-)

[...] No nad obróbką skóry muszę sporo popracować, niestety nie jestem w tym doświadczona [...]

MZ... im mniej ingerencji... hmm... tym lepiej... ;-)

gdariusz
02-10-2015, 23:07
Technicznie daje radę. Zależy na jakim monitorze sie oglada. Niestety zdjecie nie ma duszy, nie porywa.

RaditZ
03-10-2015, 09:32
Nieśmiało zapytam, czy duża GO jest tutaj takim dużym błędem?

Błędem nie, IMHO byłoby "ładniej" :)

Lumiko
03-02-2016, 19:53
Może powinnam zapomnieć o tym wątku i zostawić Jess w spokoju, ale kiedyś sobie obiecałam, że postaram się poprawić to co spartoliłam tu obróbką, Oczu nie tykałam, starałam się złagodzić kontrast. Mam nadzieję, ze jest lepiej.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/02/9c033cb99e2ff6c9-1.jpg
źródło (http://images77.fotosik.pl/294/9c033cb99e2ff6c9.jpg)

UFI
03-02-2016, 22:55
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej. Nie ma już efektu "lewitujących ust", który towarzyszy niemal każdej przesadzonej modelkowej postprodukcji. Zostało jeszcze coś wykombinować z tłem. Faktycznie, jak już spostrzegł RaditZ - wprowadza pewnien nieład do kompozycji. Myślę, że spokojnie znalazłabyś jakieś podobne do tych bezpośrednio za modelką krzaki w swoich zdjęciach żeby z nich coś dosztukować. Taki zabieg znacznie uspokoiłby i wzmocnił odbiór przyjemnych kształtów modelki. Ogólnie - zdjęcie w nowszej wersji jest znacznie przyjemniejsze i da się oglądać.

Lumiko
03-02-2016, 23:15
Myślę, że spokojnie znalazłabyś jakieś podobne do tych bezpośrednio za modelką krzaki w swoich zdjęciach żeby z nich coś dosztukować.

W moim wykonaniu to może być "ciekawy" efekt. :D W wolnym czasie postaram się pokombinować.
Dzięki za opinię.

Jacek_Z
04-02-2016, 01:56
Krzaczory mi tak nie przeszkadzają jak ręka cięta wzdłuż. Przez to, że jest tak wzdłuż zakryta włosami.
Usuń te rękę. Całkowicie. Wiem, to trochę zabawy w PS jest :)

Lumiko
04-02-2016, 22:15
Krzaczory mi tak nie przeszkadzają jak ręka cięta wzdłuż. Przez to, że jest tak wzdłuż zakryta włosami.
Usuń te rękę. Całkowicie. Wiem, to trochę zabawy w PS jest :)

Faktycznie lepiej by było bez tej reki. Nie wiem czy jestem w stanie to ogarnąć, ale popróbuję.

sowson
13-02-2016, 20:22
No niekorzystny układ cieni na obręczy barkowej powoduje efekt wyrastajacego garba.

Lumiko
14-02-2016, 23:02
No niekorzystny układ cieni na obręczy barkowej powoduje efekt wyrastajacego garba.

no zawsze coś :) racja - dopiero teraz to widzę, to też kwestia ustawienia ręki modelki, ona chyba wychyliła ramię do przodu.
Dziękuję za komentarz.