Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Gdańskie cliche...
Wind Mill
05-09-2015, 21:18
...w księżycową jasną noc.
Poproszę o jakoweś komentarze.
http://oi58.tinypic.com/11wcw3n.jpg
źródło (http://oi58.tinypic.com/11wcw3n.jpg)
PiciuD300
06-09-2015, 00:05
Jest dobrze. Lewa strona trochę niedomknięta.
Niby cliche, ale większość podobnych kadrów jest właśnie zawsze domknięta z lewej strony, ten jest przynajmniej odrobinę inny. Całkiem przyjemnie.
Stereotypy są czasami po to by je łamać, tutaj się dobrze udało ;-)
OK. sympatycznie wyszlo, odrobina swiatla naturalnego dobrze temu zdjeciu robi
Kadrowo OK, ale ja bym nieco oziębił/zjechał z pomarańczami/żółciami i dodał ciut kolorytu na niebie.
Wind Mill
13-11-2017, 03:55
Z archeologicznym pozdrowieniem, dziękuję za komentarze. ;)
Kadr ("niedomknięcie") jest bardziej przypadkowy niż przemyślany - przycinając na domknięcie traciłem za dużo z odbicia w Motławie, dlatego tak zostawiłem. Balans bieli też faktycznie niespecjalnie dobrany.
Zatem poprawka i kolejny pstryk z szuflandii.
2.
1048
3.
1049
Przyznam, że bardziej podoba mi się pierwsza wersja, cieplejsza i lekko rozmyta (w stosunku do kolejnej, nieco sterylnej); takie ujęcie bardziej pasuje mi do fotografowanego tematu. Zdjęcie nr 3 jest dla mnie "gorsze" o mniej fotogeniczny motyw.
Wind Mill
18-11-2017, 00:39
Cofnijmy sie do początku spaceru:
4.
1225
4-mimo wszystko tutaj zaryzykowałbym podział bliski 50/50. Podobają mi się nienachalne kolory. Pionów nie dopilnowałeś.
jedynka bardzo mi się podoba! Jedno z fajniejszych ujęć z tego miejsca.
Zawsze jak tam jestem zastanawiam się, czy na tym drewnianym pomoście da radę zrobić zdjęcia bez poruszeń na dłuższych czasach, no i widać da się :)
Wind Mill
30-11-2017, 10:09
4-mimo wszystko tutaj zaryzykowałbym podział bliski 50/50. Podobają mi się nienachalne kolory. Pionów nie dopilnowałeś.
Takie o pól na pół? Może faktycznie lepiej.
5.
1654
MR
Dawno mnie tam nie było, ale ów pomost to chyba stabilny jest? ;)
Drugi brzeg nieco bliżej:
6.
1655
Tu pewnie należałoby coś zrobić z cytrynową żółcią w światłach?
Skoro cliche, to chyba nie może zabraknąć Sołdka?
7.
1656
8.
1657
Podobają mi się, łatwiej domknąć robiąc zdjęcie z drugiej strony i kończąc żurawiem
Wind Mill
30-05-2018, 23:07
Skoro cliche to i pstryk parkowy. Taki kadr zda egzamin?
9.
9873