PDA

Zobacz pełną wersję : [Pilne] Pomoc z windows phone potrzebna

Strus
03-09-2015, 13:01
Panowie i Panie

Taka sytuacja - konwersacja SMS na win8 ma kilka tysięcy wiadomości. Trzeba ją przenieść na kompa bo już się telefon zmulił i nie właścicielka telefonu nie może kontynułować owej konwersacji. Skasowanie jej podobno nie wchodzi w grę.
Jak przenieść ową konwersację na kompa ? Możliwie jak najprostszym sposobem. Takim żeby kobitka ogarnęła. Najlepiej beż żadnych kont na outlookach i innych tego typu

rb_zg
03-09-2015, 20:56
Najprościej: http://www.msphone.pl/aplikacja-systemowa-contacts-message-backup-wreszcie-na-telefonach-bez-karty-microsd/

Strus
04-09-2015, 08:36
Dzięki

Jak się okazuje można jeszcze systemową "Prześlij moje dane" zapisać kopię na karcie pamięci. Jednak format zapisu jest wygodniejszy z tego softu o którym wspomniałeś bo plik jest "czytalny" w Wordzie

rb_zg
04-09-2015, 10:37
Dokładnie można także aplikacją "Prześlij moje dane", z tym że wymagana jest karta pamięci microSD. W przypadku telefonów bez gniazda microSD pozostaje doinstalowanie podanej przeze mnie aplikacji.

Ps.
Muszę poszukać, bo gdzieś na zagranicznych forach mignęło mi coś o parserze tych plików w formie dymków - dokładnie tak jak to widać na smartfonie. Jak znajdę to dam znać.

Strus
04-09-2015, 10:43
Jest coś takiego. Dzisiaj na windowsmanii znalazłem ale musi być win10 na kompie. A nazywa się to Windows Phone Massage Backup

dominikpl72
04-09-2015, 12:15
Windows Phone Massage Backup

Windows Phone MASSAGE powiadasz - to chyba o jakiś backup sposobu wibracji telefonu chodzi :)

Strus
04-09-2015, 12:22
Literówka :) Wybaczcie