Zobacz pełną wersję : Focus peaking - soft
qwerty44
02-09-2015, 21:00
Szanowni Koledzy ... czy znacie jakieś programy do sterowania aparatem Nikona (po USB, Wi-Fi) które zawierałoby funkcję "focus peaking" ?
Myślę o innych programach niż qDslrDashboard i Control My Nikon.
Pozdrawiam
Nie ma sensu się w to bawić.
Nikon wysyła obraz LV tylko w rozdzielczości 640x480, a ta nie pozwala na dobre działanie algorytmów rozpoznawania kontrastu.
Kup se CamRanger. Osobiście polecam i nie wyobrażam sobie jakiś tam półśrodków.
2pompony
02-09-2015, 22:40
Na stronie o CamRanger nie ma słowa o focus peakingu.
Kup se CamRanger. Osobiście polecam i nie wyobrażam sobie jakiś tam półśrodków.
qDSLRDashboard to to samo co CamRanger. To samo urządzenie, możliwości nawet większe. Cena - 300$ vs. 150zł... a w przypadku puszek z wbudowanym WiFi to 300$ vs. 0zł.
Na stronie o CamRanger nie ma słowa o focus peakingu.
Ma focus peaking, ale przy Nikonie taka sam skuteczność jak w każdym innym sofcie.
qDSLRDashboard to to samo co CamRanger. To samo urządzenie, możliwości nawet większe. Cena - 300$ vs. 150zł... a w przypadku puszek z wbudowanym WiFi to 300$ vs. 0zł.
Ma focus peaking, ale przy Nikonie taka sam skuteczność jak w każdym innym sofcie.
Gdzie ty to wyczytałeś? Ja mam obydwa i powiem ci ze zamiast bujać to zainwestuj w CamRanger jak cie stać potestuj, porównaj i pogadamy.
Gdzie ty to wyczytałeś? Ja mam obydwa i powiem ci ze zamiast bujać to zainwestuj w CamRanger jak cie stać potestuj, porównaj i pogadamy.
Nie muszę nic bujać.
Miałem Camrangera całe 2 dni i jest to nic innego jak TP-Link MR3040 z wgranym ich softem. Różnica tylko taka, że to ten soft kontroluje aparat, a nie urządzenie zdalne.
Przez to wszystko jest wolniejszy od qDD.
Nie muszę nic bujać.
Miałem Camrangera całe 2 dni i jest to nic innego jak TP-Link MR3040 z wgranym ich softem. Różnica tylko taka, że to ten soft kontroluje aparat, a nie urządzenie zdalne.
Przez to wszystko jest wolniejszy od qDD.
A wiesz co to braketowanie ISO?