PDA

Zobacz pełną wersję : Zakup plecaka w US - prośba o pomoc

ropusz
17-08-2015, 20:18
Cześć,

Córcia upatrzyła sobie plecak Jansport ale ten model i kolor mają tylko w US i nie wysyłają do Polski. Mógłby mi ktoś pomóc w zakupie?

Rafał_Sz
18-08-2015, 10:05
Bezproblemowo załatwisz przez: http://www.polameronline.com

ropusz
18-08-2015, 16:20
Próbowałem i niestety nie udało się. Nie akceptują kart kredytowych z innych krajów. Paypala niestety nie oferują. Czy znacie jakąś metodę aby to obejść?

OK, udało się znaleźć inny sklep i złożyłem zamówienie. Zobaczymy co dalej.

Rafał_Sz
18-08-2015, 16:45
Nie akceptują kart kredytowych z innych krajów.

Pierwszy raz o czymś takim słyszę.

HYPER
18-08-2015, 18:54
czy chodzi o odyssey 39?

pytam bo ten w Europie jest tez niedostepny i sam sobie sciagalem z US.

ropusz
19-08-2015, 12:05
Chciałem kupić z kolekcji Jansport Superbreak Wheeled. Na stronie Jansport nie przyjmują transakcji kartami kredytowymi z innych niż US krajów. To poszukałem przez pricegrabbera innego sklepu i nawet nie mogłem złożyć zamówienia bo wykrywał, że nie łączę się z US. To włączyłem Hola i zrobiłem zakup. Niestety oni również nie akceptowali kart spoza US i odrzucili transakcję pobierając 5 zł za operację. W końcu znalazłem jakiś sklep z dokładnie tym plecakiem, a konkretnie Zappos.com. Złożyłem zamówienie i czekam. Oni pozwalają płacić kartami spoza US tylko trzeba odpowiednio uzupełnić billing address. Zarejestrowałem się na Polamer i czekam aktualnie na wysyłkę do nich aby złożyć zlecenie przekierowania do mnie. Zobaczymy jak to się wszystko skończy.

Jacol
19-08-2015, 12:53
Próbowałeś coś kupować kartą w Adorama lub B&H Photo z Nowego Jorku tą kartą ?

ropusz
19-08-2015, 13:20
Nie próbowałem ale próbowałem zrobić transakcje. W Jansporcie dostałem info, że jest problem z moją kartą i nie można dokończyć transakcji. Nie mniej na chwilę pobrali sobie z mojego konta ale potem wycofali. Zadzwoniłem do nich i gość powiedział, że nie akceptują płatności kartami innymi niż z US.

Tak w ogóle to do karty przywiązany jest chyba jakiś adres. I oni to porównują z billing address i jak się nie zgadza to odrzucają. A strona jest tak przygotowana, że nie masz możliwości podać adresu w Polsce tylko musi być w US, włącznie z podaniem stanu. W tym sklepie, w którym ostatecznie złożyłem zamówienie napisali aby podać cały adres w jednej linii a w polu na stan wybrać AA i kod podać 99999.

Jacol
19-08-2015, 13:35
Ja mam kartę wirtualną, zamawiałem w tych powyższych sklepach, dane na karcie są polskie, ale adres do shippingu podawałem im w US i nie było problemu, wszystko poszło z automatu przez Visa checkout.

freefly
19-08-2015, 13:42
http://www.jansport.com/my-account/shipping-and-billing.html
SHIPPING AND BILLING
INTERNATIONAL
JanSport does not ship outside the United States at this time nor does it accept International credit cards.

ropusz
19-08-2015, 13:47
No właśnie wymóg adresu obszedłem z Polamer ale wymogu karty się nie dało. Poza adresem do wysyłki często trzeba podać adres do rachunku i wtedy go sprawdzają z adresem karty.

P.S. Próbowałem też kartą wirtualną i problem był ten sam.

freefly
19-08-2015, 13:57
System wie, po numerze karty do jakiego rachunku jest przyporządkowana i z jakiego kraju. Przecież to globalny system. Gdy brałem w USA kasę z bankomatów, to bankomaty witały mnie moim imieniem i nazwiskiem na ekranie. I z pewnością, nie z czytały tego z karty, a z ogólnego systemu kart VISA.

demona
19-08-2015, 14:31
Z USA warto kupować na Amazon. Przesyłka idzie jakieś 36h.

ropusz
19-08-2015, 15:37
Tylko w oryginalnym sklepie i w tym co kupiłem plecak był po 85 a w Amazonie 148 i to też nie bezpośrednio z Amazon tylko z jakichś współpracujących sklepów. Koszty przesyłki też duże, porównywalne z Polamer.

demona
19-08-2015, 15:52
a widzisz, bo ja tylko Kindle kupuję;)