ALF
16-08-2015, 15:46
Od zawsze dużo pracowałem myszkami. Robiły niewiarygodne przebiegi i kliknięcia. Np kilka dni temu przeglądałem ponad 120 000 aukcji. Następnego dnia zdjęcia okrętów - ponad 45 000. Jeżeli 90% klikałem, a 70% zapisałem, to macie wynik tylko z dwóch dni :D I tu pojawia się problem. Zwykłem gryzonie padają po 3-4 miesiącach, czasem (te najdroższe) trzymają pół roku. Wyjątkiem jest Logitech, którego używam od jakiś 11-12 lat. Obecna Logitech MX wytrzymała 2,5 roku. I znowu (bo w poprzednich też tak się stało) pojawiło się podwójne kliknięcie. Czyli nie wytrzymują przyciski. I stąd pytania:
Czy to jest naprawialne? Opłaca się?
Jeżeli nowa, to może mocniejsze będą te, dedykowane do gier? Która: Logitech G602, Logitech G700S, a może jednak stara MX lub nowsza MX Master? Dodam, że musi być duża i ciężar mi nie przeszkadza. Logitechy dobrze leżą w dłoni. Obecna MX ma tylko jedną wadę, aqu trzyma góra 2 dni.
Czy to jest naprawialne? Opłaca się?
Jeżeli nowa, to może mocniejsze będą te, dedykowane do gier? Która: Logitech G602, Logitech G700S, a może jednak stara MX lub nowsza MX Master? Dodam, że musi być duża i ciężar mi nie przeszkadza. Logitechy dobrze leżą w dłoni. Obecna MX ma tylko jedną wadę, aqu trzyma góra 2 dni.