PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D60 - PC nie widzi zdjęć

Callan
10-08-2015, 11:26
Jest to mój pierwszy post i temat na tym forum. Mam nadzieje, że piszę w odpowiednim dziale.

A mianowicie dość mały problem polega na tym, że po podłączeniu aparatu pod mojego PC zaczęła się instalacja sterowników. Po jej zakończeniu chciałem przejrzeć i zrzucić zdjęcia na dysk twardy.
Nie mniej jednak po przejściu do miejsca gdzie zdjęcia być powinny mam informacje, że folder jest pusty. Spróbowałem stworzyć nowy folder ale od razu otrzymałem informacje, że urządzenie przestało odpowiadać lub zostało odłączone.
Może ktoś mógłby wyjaśnić o co chodzi? Dodam, że ostatnio aktualizowałem system do Win10 a na poprzednim (win 8.1) wszystko było w porządku.

Pozdrawiam i liczę na konstruktywną odpowiedź.

#EDIT
Temat można usunąć. Rozwiązany.

kkokosz
10-08-2015, 11:43
#EDIT
Temat można usunąć. Rozwiązany.

Dobrze byłoby napisać, w jaki sposób udało się problem rozwiązać i co było przyczyną. Ktoś będzie szukał i znajdzie tylko bezwartościową informację, że problem da się rozwiązać ;)

Callan
10-08-2015, 11:50
Dobrze byłoby napisać, w jaki sposób udało się problem rozwiązać i co było przyczyną. Ktoś będzie szukał i znajdzie tylko bezwartościową informację, że problem da się rozwiązać ;)

Zazwyczaj podłączałem aparat przez USB do PCta. Ale nie zwróciłem nigdy uwagi na to, że mam wbudowany czytnik kart pamięci. Więc skorzystałem z niego.

TOP67
10-08-2015, 12:44
Problem nie dotyczy aparatu, tylko Windowsa. Nie jest to więc temat do tego działu. Ponieważ jest kilka podobnych, to ten po prostu usunę za jakiś czas.