Naps
08-08-2015, 01:25
Hej wszystkim
Mam pytanie być może zaśmiece troszke forum ale mam nadzieje że pomożecie.
mianowicie zakupiłem puszke 7100 z obiektywem 18-105 mam też 50 f/1.8
Do mojego skromnego zestawu mam chec dokupić coś szerszego.
byłem prawie przekonany że padnie na popularną sigme ale....
no właśnie: - Obecnie przebywam na urlopie za granicą i znalazłem w sklepie Tokine 11-16mm f/2,8 w dość obniżonej cenie (320 euro co w przeliczeniu wynosi ok. 1300 zł )
jest to sporo taniej niż życzą za Sigme i teraz pytanie:
Jakie są róźnice miedzy tymi szkłąmi i czy faktycznie lepiej zapłacić wiecej i kupić Sigme czy warto skorzystac z tej promocji.
Nie jestem zawodowym fotografem i nie bawie się w fotografie ślubną jak niemal wszyscy w dzisiejszych czasach. Zdjecia robie hobbystycznie.
Szerokie szkło mam zamiar używać w fotografii architektury itp. ( ulice budynki itp. ) a także do zdjec nocnych z naświetlaniem.
Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pomocne rady :)
Mam pytanie być może zaśmiece troszke forum ale mam nadzieje że pomożecie.
mianowicie zakupiłem puszke 7100 z obiektywem 18-105 mam też 50 f/1.8
Do mojego skromnego zestawu mam chec dokupić coś szerszego.
byłem prawie przekonany że padnie na popularną sigme ale....
no właśnie: - Obecnie przebywam na urlopie za granicą i znalazłem w sklepie Tokine 11-16mm f/2,8 w dość obniżonej cenie (320 euro co w przeliczeniu wynosi ok. 1300 zł )
jest to sporo taniej niż życzą za Sigme i teraz pytanie:
Jakie są róźnice miedzy tymi szkłąmi i czy faktycznie lepiej zapłacić wiecej i kupić Sigme czy warto skorzystac z tej promocji.
Nie jestem zawodowym fotografem i nie bawie się w fotografie ślubną jak niemal wszyscy w dzisiejszych czasach. Zdjecia robie hobbystycznie.
Szerokie szkło mam zamiar używać w fotografii architektury itp. ( ulice budynki itp. ) a także do zdjec nocnych z naświetlaniem.
Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pomocne rady :)